’99 procent säker – vi vinner loppet’

Publicerad 2015-03-18

Adrian Kolgjini om Dream With Me N.L.

Adrian Kolgjini beger sig 61 mil norrut för att vinna travlopp på Solvalla.

21-åringen är optimistisk inför uppgiften med Dream With Me N.L.

– Jag är 99 procent säker på att jag vinner loppet om vi tar ledningen, säger han till Trav365.

Ålands stjärnhäst Jeppas Maxi gör årsdebut på V86 i kväll.

Tränaren Robert Ekström ligger dock lågt och berättade följande för Trav365 under tisdagen.

– Jag tror han behöver lopp i kroppen, och jag är orolig för att tempot saknas.

Vinnaren av loppet kan i stället 1 Dream With Me N.L. vara och där är tongångarna positiva.

Senast flög hästen fram efter galopp på V75.

Revansch i kväll?

”Mitt fel”

– Han kommer som det känns med full form, hästarna här hemma känns överlag fina och Dream With Me N.L. är en av de som känns riktigt fin. Travar han bara från start och håller upp ledningen så får de andra mycket svårt att slå honom, säger Adrian Kolgjini till Trav365.

Senast på V75 i Halmstad blev Dream With Me N.L. lite av en snackhäst efter sin seger i årsdebuten på Jägersro 18 februari, men han högg i galopp direkt från start. Upphämtningen var dock av bästa märke.

– Det var faktiskt mitt fel att han galopperade senast, och jag är nästan säker på att han går i väg felfritt i kväll. Kliver han bara i väg felfri från start så bör vi ta ledningen och då är jag 99 procent säker på att han vinner loppet.

”Slår oss aldrig utvändigt”

Dream With Me N.L. har genom sin karriär haft problem med skador, men det hörs på stall Kolgjini att man håller hästen högt.

– Han är bättre än vad folk tror, och vi vet hur bra han är. Han har haft skadebekymmer som har bromsat utvecklingen för honom, men kan han bara få lite kontinuitet i sina starter så tror jag att han kan utvecklas rejält och bli riktigt bra.

Tror du att favoriten Jeppas Maxi kan slå Dream With Me N.L. utvändigt?

– Absolut inte. Jeppas Maxi gör årsdebut i kväll och min häst kommer med full form, och form brukar slå klass. Min häst besitter dessutom både klass och form, och jag har väldigt, väldigt svårt att se att Jeppas Maxi skulle kunna slå oss utvändigt.

Några ändringar i balans eller utrustning?

– Han kommer att tävla precis som han gjort i årets två starter hittills, förutom att han kommer tävla i en vanlig vagn i kväll, vilket jag bara ser som positivt. Med vanlig vagn kan jag rätta till honom med sidostängerna bakom bilen om det behövs, och på så vis öka möjligheterna till att han inte galopperar.

”Vill varna”

Med i hästbussen från Jägersro till Stockholm och Solvalla finns också 11 Candy Store (V86-4) som i nuläget endast är spelad till tre procent.

– Jag måste faktiskt varna lite för henne, trots att vi har lottats till dåligt utgångsläge. Hon har varit med i ett provlopp inför den här starten då hon behövde lopp i kroppen, och hon slog bland annat Monster Drive och Jitanes i det provloppet. Jitanes hade vunnit i söndags i Halmstad och slagit Rossella Ross utan galopp i sista sväng och då förstår ni hur bra i ordning Candy Store är.

Några ändringar på henne?

– Ja, vi drar av framskorna på henne i kväll och det är bara positivt, avslutar Adrian Kolgjini.

Följ ämnen i artikeln