”Brisar till ledningen”

TRAV

Michael Carlssons drag, avslag och säkra

✓ MICHAEL CARLSSON

DAGENS SÄKRA

3 Yield Boko (V64-1) kan vara svensk travsports nästa världsstjärna. Han har varit helt okörd vid segrarna och ser strålande ut. Kvällens uppgift är ett led i matchningen mot Svenskt Travderby. Jag längtar efter att få se honom möta Maharajah. Tveklöst bästa jackpottspiken.

DAGENS DRAG

Bart Sjöhammar(V64-6) avslutade med drygt 1.12 sista varvet bakom Sahara C.Four på V75 senast. Han är snabb ut och från ett bra läge brisar han till ledningen och stannar in i mål. Värsta konkurrenterna har bakspår och plockar inte ner honom från spets.

DAGENS AVSLAG

8 Bamse Gema (V64-4) var med i en stenhård öppning senast men stannade helt efter ett varv och utgick felfri. Har varit ifrån en tid och kommer nu ut som stor favorit från ett lurigt läge på tillägg. Flera frågetecken finns.

✓ PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

I den här rutan vill man gärna bjuda på någon klar men ändå rolig – de allra största favoriterna får andra skrika ut. Vissa megafavoriter är det dock bara att kapitulera inför. 3 Yield Boko i V64-1 är en sådan. Han gör precis allt rätt – hela tiden. Fjärde raka i år väntar.

DAGENS DRAG

Streckmässigt finns det flera intressanta hästar i omgången. Ska 8 Ixis Pearl i V64-2 någonsin vinna är det här ett passande gäng att göra det i. 11 No More Headache i V64-3 blir bortglömd på läget men är tuff nog att gå runt allt. 3 Copy Tooma kan leda hela vägen i V64-5.

DAGENS AVSLAG

1 Mellby Tindra i V64-2, 3 Caballion i V64-3 samt 8 Bamse Gema i V64-4 är alla stora favoriter som antingen garderas eller inte ens får plats på min V64-kupong