Fick benet avsparkat – svimmade av smärta

TRAV

Travtränaren: Fruktansvärd smärta

Östersundstränaren Malin Löfgren råkade ut för en olycka under torsdagen.

Hon fick benet avsparkat och fördes i ambulans till sjukhuset.

– Jag låg och skrek i två timmar och svimmade fyra, fem gånger av smärtan, säger Malin Löfgren.

Det var strax efter lunch som olyckan inträffade på hennes gård utanför Östersund. Malin Löfgren gick förbi en häst som leddes in till stallet från hagen. Plötsligt sparkade hästen till och träffade Malin Löfgren med hård kraft. Smällen tog några centimeter nedanför knäet och det yttre benet gick av.

– Jag skulle bara gå förbi med lite grejer och det var inte jag som ledde hästen. Vi har haft väldigt mycket bromsar här uppe som har irriterat hästarna. Så jag tror att det var det han var irriterad på och därför slog för han var inte bråkig, berättar Malin Löfgren.

– Det var en jäkla otur och det var inte meningen att han skulle träffa mig. Jag hörde att det knakade till i benet och det gjorde fruktansvärt ont. Jag har aldrig varit med om en sådan smärta i hela mitt liv. Jag låg och skrek i över två timmar och svimmade av fyra, fem gånger under den tiden.

– Först försökte jag ta mig in i bussen och tänkte ta mig själv till sjukhuset. Men det bara svartnade för ögonen och till slut föll jag ihop. På sjukhuset fick jag morfin men det hjälpte bara några minuter och sedan kom smärtan tillbaka igen. Jag vet inte hur många doser morfin jag fick, och till slut vågade de inte ge mig mer.

– Det var hemskt på röntgen när de vände och vred på benet och då svimmade jag av igen. Jag tror aldrig jag har skrikit så mycket som jag gjorde då. Nu har jag fått värktabletter och den sista morfindosen verkar fortfarande som väl är, säger Malin som nu har fått komma hem till bostaden igen.

Sjukskriven i två månader

Hon har benet i ett gipspaket och ligger helt stilla hemma. Vid minsta rörelse värker det något fruktansvärt.

– Jag är sjukskriven i två månader men ska på återbesök om två veckor. Då ska de röntga igen och se hur länge jag behöver ha gipset kvar. Under tiden får jag hoppa på kryckor och enligt läkaren ska benbrottet självläka. Det ska inte behövas göra någon operation eller så. Men någon ridning lär det inte bli på länge, säger Löfgren.

Blev trampad förra året

Hon har tolv hästar i träning och fick sitt genombrott i fjol med mycket goda resultat och en segerprocent på 24 procent. Även i fjol råkade hon ut för en olycka då Malin blev illa trampad av en häst och blev borta en tid från tävlingsbiten.

– Ja, det är så jäkla frustrerande att man råkar ut för en sådan här grej igen. Nu blir det till att ta in extra folk men som tur är har jag bra människor runtomkring mig som välvilligt ställer upp. Bland annat Olle Carlsson hjälper mig med bland annat snabbjobb. Så jag hoppas och tror att det ska fungera ändå, även om det såklart är ett avbräck.

– Samtidigt får man säga att jag hade lite tur i oturen. Hade smällen tagit lite längre upp och träffat knäet hade skadan blivit mer komplicerad. Nu är det bara att bita ihop men det känns för jäkligt.

Michael Carlsson, Kanal 75