Hyllningen till amatörkusken

TRAV

Untersteiner: ”Fösöker alltid att anlita henne”

Hovslagare, travamatör och en heltid på djursjukhus.

Cathrine Hellberg från Halmstad har fått pris för sitt flit.

Under fredagen vann hon 50 000-kronorsloppet Stora Amatörpriset på Axevalla för andra året i rad.

Peter Untersteiner hade lånat ut Wiss Rambo till den i hans tyckte bästa kusken i amatörloppet.

– Det är en toppkusk som jag alltid försöker anlita när jag har möjlighet. Cathrine skor de flesta av mina hästar och är en viktig kugge i stallet också, sade Halmstadtränaren.

Wiss Rambo placerades i tredjeparet utvändigt. Framme i täten kördes det frisk och den fyraårige fuxen kämpade ner motståndet på ett bra sätt över upploppet. Segermarginalen i mål skrevs till en längd.

– Hästen är inte så startsnabb men jag vet att han är stark och när det blev kört på det viset gynnade det honom förstås, sade Cathrine Hellberg.

2006 tilldelades hon Helen Anns pris under Årets Häst-galan i Göteborg. I juryns motivering beskrevs hon som en tuffing, en arbetsmyra.

Arbetsmyra

Utöver en heltid på Hallands djursjukhus, träning av hästar och löpkörning, hinner hon även med att vara hovslagare sin fritid. Peter Untersteiner är största kunden.

– Det är alltid kul att vinna lopp och extra kul en sån här helg med så mycket folk på plats. Jag håller ju bara till i amatörloppen runt omkring Halmstad så det här är ett stort lopp för mig, sade Cathrine Hellberg som nu alltså har två raka inteckningar i Stora Amatörpriset. I fjol hette segerhästen Simon Starlight.

Mikael Wikner, Kanal 75