Nurmos: Jag har den bästa hästen

TRAV

Han är en av de bästa i kullen och satt fast i Svenskt Travderby.

Med ett lopp i kroppen gör Carmel en intressant start i Eskilstunas V65-omgång.

– Jag har bästa hästen, säger tränaren Timo Nurmos.

Foto: Björn Goop och Timo Nurmos.

Carmel är rena drömhästen för en ägare, kusk och tränare. Han gör aldrig ett dåligt lopp och närmar sig två miljoner kronor i insprungna pengar. Carmel har varit bland de tre främsta i 21 av 25 starter. Han har hittills aldrig galopperat i lopp och är både startsnabb och spurtstark.

– Jag har alltid gillat Carmel och det är en mycket sympatisk häst. Han är pigg och glad och kämpar i varje lopp. Hästen gör alltid sitt bästa, säger Timo Nurmos.

Vann två V75-finaler

Carmel vann flera V75-lopp förra året, bland annat två finaler. Han vann dessutom ett uttagningslopp till Svenskt Travderby men hade ingen tur i finalen.

– Tyvärr satt han fast i finalen med mycket sparat. Det var synd för hästen kändes extra bra just den dagen, säger Nurmos vars Sahara Dynamite vann Derbyt.

Carmel blev senare på säsongen trea i finalen av Breeders Crown bakom vinnande Sahara Dynamite. Efter ytterligare ett par starter fick han en lång vintervila.

– Han hade varit igång och tävlat flitigt ganska länge i fjol. Han var förtjänt av en rejäl vila innan han började tränas igen. Hästen hade mycket mängdträning i sig inför årsdebuten men hade inte gått något jobb på banan, säger Nurmos.

Nytt rekord i comebacken

Carmel gjorde comeback efter ett halvårs frånvaro i Gävle för en vecka sedan. Han slutade då tvåa på nya rekordet 1.11,2.

– Han avslutade mycket bra efter tredjespår sista 700 metrarna. Jag var jättenöjd med hästen och han går säkert framåt rejält med loppet i kroppen. Speciellt eftersom han inte var vässad i några farter innan årsdebuten, säger Nurmos.

I söndagens V65-avslutning blir Carmel klar favorit. Detta trots ett åttondespår över distansen 1640 meter med bilstart.

– Läget är knepigt men jag har i alla fall bästa hästen i fältet. Han kan öppna bra men det är flera startsnabba hästar innanför. Carmel är lättplacerad och vi får hoppas att han hittar ner i en bra position. I så fall tror jag att han har bra chans, säger Timo Nurmos.

"Vinner när som helst"

Du har ytterligare tre hästar till start inom V65. Vem ska spelarna beakta?

– Don Cascade (V65-1) har jag väntat på ska vinna lopp. Han har gjort flera starka insatser på slutet och är fint i ordning. Senast fullföljde han bra över lång distans och visade att han klarar det bra. Den här uppgiften ser lättare ut på papperet och hästen vinner när som helst. Jag hoppas att det blir nu för han känns fortsatt fin i jobben.

– Beauty Brodda (V65-2) började karriären bra men var en besvikelse senast. Hon måste visa bättring och har också ett dåligt läge. Vi ska prova lite ny utrustning men jag ligger lågt.

– Storbjörnen (V65-5) är lite på gång och det var synd att han blev störd till galopp senast. Hästen vinner inte så ofta och måste visa bättre kämpatakter till slut. Knepigt läge och jag är nöjd om han tjänar pengar.

Michael Carlsson/KANAL75