Därför väljer de bort V64-banan

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAl75
Erik Adielsson och Torbjörn Jansson kör på Solvalla.
TRAV

V64-cirkusen drar ut på landsorten. Då stannar stjärnkuskarna kvar – på Solvalla.

Ett beslut som gör Vaggerydstravet bekymrade.

– Ett konstigt beslut av ATG och STC, säger Pernilla Johansson.

Under några veckor på sommaren lämnar V64-cirkusen Solvalla och beger sig ut på landsortsbanorna. I onsdags var det Åmåls tur att arrangera V64 och mycket folk besökte banan – men flera av landets bästa kuskar valde att stanna kvar på hemmabanan Solvalla för att köra eftermiddagstrav.

Kihlström och Adielsson stannar

Nu på onsdag är det Vaggeryds tur att stå för V64-spelet och enbart en Solvallatränare besöker banan. Det är Roger Malmqvist som kommer med en häst. Toppkuskar som Erik Adielsson, Torbjörn Jansson och Örjan Kihlström väljer att stå över Vaggeryd och istället köra på Solvalla.

– Vi kan förstå kuskarna och tränarna, de anmäler ju sina hästar till hemmabanan. Men det är konstigt att ATG och STC låter Solvalla köra eftermiddagstävlingar. De stjäl kuskarna från vår bana. Om de vill att V64 ska ut på landsorten så borde de bästa kuskarna också följa med. Jag tycker att Solvalla kan köra sina tävlingar någon annan dag, säger Pernilla Johansson, sportansvarig på Vaggerydstravet och fortsätter:

– Det blir säkert en bra tävlingsdag ändå, men det hade varit roligare om alla de bästa hade kunnat vara med.

Svårt samla de bästa

Per Wetterholm, sportchef på STC, säger så här om situationen.

– Det här beslutades för ungefär ett år sedan, och då jobbade inte jag på STC. Men det är alltid svårt att få de bästa kuskarna på ett och samma ställe, det är knappt någon bana som lyckas med det. Men jag tycker ändå att Vaggeryd fått ihop en fin tävlingsdag med bra hästar och kuskar.