"Det var jag som vann 11 miljoner"

TRAV

Mats, 35, berättar

Nu träder 11-miljonersvinnaren på V75 fram.

35-årige Mats Hansson från Hallstahammar är en travfantast och hästägare som lyckades pricka in den svåra raden.

– Det är fjärde gången jag vinner en storvinst. Jag tänker fortsätta jobba skift och köra min bil från 1998, säger han.

Spekulationerna har varit många i Västmanland de senaste dagarna: Vem är det som vunnit 11,2 miljoner på ett V75-system inlämnat på Torghörnan i Hallstahammar?

Nu kan alla sluta undra: 35-årige Mats Hansson från Hallstahammar väljer att träda fram och berätta om att det är han som har vunnit.

När Trav365 når storvinnaren är han lugn och samlad men mycket glad och pratsam.

– Det var en krånglig omgång, men jag hade hittat tre bra spikar, Commander Crowe, Bella Gigant och Horsys Quattro. Jag satt hemma i lördags kväll och såg loppen i TV4. Det var en skön känsla när systemet slog in, men jag var ganska lugn.

Det är inte första gången Mats vinner rejält på trav. Tidigare har han plockat hem travvinster på 152 000, 125 000 och 46 000 kronor.

Satsade 200 kronor

Den här gången prickade Mats Hansson in den svåra raden med ett system för endast 200 kronor. Det låg dock många timmars studier och analys bakom, och ett travintresse som går många år bakåt i tiden.

Den svåraste skrällen, 49-oddsaren Emma Flower tog Mats Hansson ut på att Jörgen Sjunnesson är en bra hemmakusk och att han kände igen mamman till Emma Flower, den snabba men något veka Charlotte Flower som bara vann ett lopp i karriären.

De flesta hade nog haft svårt att gå till jobbet efter att just ha vunnit 11 miljoner. Mats Hansson åkte dock iväg till sitt arbete som tråddragare och jobbade natt samma kväll och höll masken inför alla. När skiftet var slut på söndag morgon firade han med en hamburgare. I måndags hämtade han ut vinsten på Torghörnan i Hallstahammar, därefter firade han - med att åka till lunchtravet i Örebro.

Ska du sluta jobba nu?

– Nej, inte en chans. Jag älskar mitt jobb och kommer att fortsätta. Jag behållar min bil, en Passat från 1998.

Blir det något firande?

– Nej, jag fortsätter att hålla på med trav. Jag är med på en häst som heter Cruising Kemp och jag älskar trav. Jag hade några jobbiga år och då var travet min räddning, säger Mats Hansson.

Har du några tips till V75 på Solvalla?

– Nej, det hoppar jag över. Det känns som jag inte har någonting att bevisa den här veckan.

Trav365