Konspirationen drog en nitlott

Foto: Lutfi Kolgjin hoppas och tror också på bra chans att sätta dit övriga med Going Kronos i Sundsvall Open Trot.
TRAV

Hetast på tapeten denna vecka var Hasse Berghs styrning på Dannero.

Han släppte spets med favoriten till stallets andra, mindre betrodda, häst.

Det såg konstigt ut från början.

I efterhand visade det sig dock att det inte var något konstigt alls. Favoriten var för dagen svag och den andra hästen var mycket bättre och vann också loppet.

Att konspirationsteorierna satte igång fanns det inget som helst fog för. Löjligt!

Man måste tydligen leta fel i svensk travsport. Stort kurage visade kusken John Östman när han struntade i vem som satt i ledningen utan körde till i alla fall.

Annars var det kul att Olimede i onsdags visade att han är med i matchen igen. Han vann ett storlopp i monté nere i Frankrike på tiden 1.12,7 och drog in 450?000 kronor.

I tisdags hölls Derbyuttagningar på Jägersro och det var mycket intressant. I dagsläget är det svårt att säga vem som ska gälla som favorit. Fyra hästar höjde sig definitivt över mängden: Simb Chaplin, Commander Crowe, Vala Boko och Bowling Inferno.

Det blir utan tvekan ett spännande ­Derby och någon eller några av dessa kan bli storstjärnor i framtiden.

I dag är det tävlingar i Sundsvall. Bergsåkers stora namn Robert Bergh finns inte på plats, han är i USA och ska försöka vinna ett storlopp med Adrian Chip.

Det kommer säkert att gå bra.

I dag är jag själv i Sundsvall och försöker vinna storlopp med Going Kronos.

Märkligt! Det känns kul att Bergh försöker vinna storlopp i USA samtidigt som jag försöker vinna ett storlopp på hans bana.

Inte så illa för två grabbar som nekades tränarlicens en gång i tiden.

Going Kronos (V75-7) får inför dagens insats. Det känns som om det kan släppa nu. Hästen har i alla fall känts precis lika fin som vanligt hemma. Det ska bli kul!

Lutfi Kolgjini