Trav

Visbytränare hotade att döda travjournalist

Visbytravet. Den anmälde amatörtränaren har Visbytravet som sin hemmabana. Bilden är från banomläggningen tidigare i år.
Visbytravet. Den anmälde amatörtränaren har Visbytravet som sin hemmabana. Bilden är från banomläggningen tidigare i år.

TRAV

En amatörtränare på Visbytravet har hamnat i blåsväder.

Under en privat fest hos en bekant till amatörtränaren och travjournalisten Simon Röcklingen ska Visbyamatören ha mordhotad Röcklinger.

- När han fick syn på mig kom han fram och hotade med att "hugga huvudet av mig", eftersom jag skrivit sådant om honom som kan uppfattas som negativt, berättar Simon Röcklinger.

Simon Röcklinger arbetar som travjournlaist vid Gotlands Tidningar och berättar för Gotlands Allehanda att tränaren vid upprepade tillfällen - sex-sju gånger - uttalade dessa hot mot honom. Allt ifrån "jag hatar dig", till att döda Simon och hugga halsen av honom.

Händelsen är polisanmäld och en utredning pågår. Dessutom är det inträffade anmält till Svenska Travsportens Centralförbund, STC, där säkerhetschefen Lennart Granbeck ska sköta fallet.

- Hade han kommit fram till mig och bett om ursäkt, så hade jag låtit det hela passera utan att göra en polisanmälan. Men han sa inte ett ord till mig, berättar Simon för GA. Röcklinger som då hade besökt ett travstall några dagar senare där amatörtränaren också befann sig. Detta gjorde honom irriterad.

– Då tyckte jag att måttet var rågat och gjorde en polisanmälan angående mordhoten, säger Röcklinger till GA.

Olyckligt

Visbytravets sportchef Claes-Göran Svensson har hört talas om det inträffade.

- Det här är olyckligt för travsporten i allmänhet och för Visbytravet i synnerhet. Jag kommer att kalla in tränaren för ett samtal så att han får ge sin version av händelsen, säger han till GA.

– Ingen journalist, eller någon annan heller för den delen, ska behöva ta emot några hot, säger Tomas Rubin, avgående redaktionschef vid GT till helagotland.se.

Simon Röcklinger är tevksam till fortsättning och säger till GA att han inte kommer fortsätta som travjournalist åt GT om inte både polis och STC tar allvarligt på det hela.

Vakthavande befäl medger att en polisanmälan har gjorts, men att den ännu inte är offentlig handling och att han därför inte kan lämna uppgifter om vad anmälan avser.

Mattias Spante, Minimedia

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!