Sveriges nya travsajt

TRAV

Här är gänget som ska göra Sveriges vassaste travsajt. 365 dagar om året, 18 timmar om dygnet.

– Trav är det roligaste som finns, och att vara journalist är det roligaste jobbet. Att få kombinera de två sakerna är förstås en dröm, säger en av Sveriges yngsta journalister, Mattias Spante.

Mattias Spante är 17 år och handplockades från gymnasiet i Storuman till Aftonbladets satsning på egen travsajt. Det tog en del övertalning innan pappa Richard Spante släppte sin son till storstaden och stora mediahuset Aftonbladet.

– Men det här är en enorm chans som jag inte ville missa, säger Mattias Spante. Jag vill göra ny journalistik för travpubliken, både för nördarna och för alla som inte försttått vilken fantastisk sport travet är. Sportbladet har värvat Sveriges mest lovande journalister till sin stora satsning: Sportbladet/Trav365. De har alla växt upp med travet, och brinner för att få förnya journalistiken.

– Vi ska bevaka travet som Sportbladets duktiga reportrar bevakar elitserien i hockey och allsvenskan i fotboll, säger Sandra Jonsson som senaste veckorna utbildat sina kolleger i att snabbt skriva sina egna nyheter och sedan sekunderna senare lägga ut texterna på sajten, som förstås ska bli Sveriges snabbaste och bästa på travnyheter.

Alla starka travprofiler som finns i Sportbladet hittar ni förstås på den nya sajten, t ex Micke Nybrinks krönikor och Eddie Ekmans och Leif Holmqvists tips.

Eddie och Leif är Sveriges bästa travtippare med ledning i alla stora ligor.