Även jag som geni har begränsningar

TRAV

Micke Nybrink om helgens V75

Hösten är här och det blir allt roligare på V75.

Mantorps omgång tvingar oss välja bland spikarna.

Situationen är knepig, det blir ofta fel.

Lösningen är att spela på två kuponger.

Foto: Micke Nybrink

På förhand känns det som jag har tre sunda vinnare och ett dunderdrag inför morgondagen. Det är ju kul - men hur ska man lägga upp liret och systemet såna här gånger? Jag är inte så dum att jag inbillar mig att alla fyra vinner.

I och för sig är jag, i alla fall enligt facktidningen Travronden, ett "spelfenomen", men även ett geni har sina begränsningar.

Så jag nöjer mig med två singelstreck och två halvsäkra. De halvsäkra spikar jag på varsin kupong, vinner en av dem sitter sjuan. Ja, om resten också är rätt, och det är ju kanske inte helt givet, inte ens för ett fenomen, ha ha.

En av mina två halvsäkra dyker upp redan i V75-1. Egentligen är det svårt att se startkatapulten Scarlets Aino lägga det här. Han har övertygat stort i år, tidigare var han lite av en blöt glänsputte men numera är han tuff och jävligt bra. Formen är, enligt tränare Sundberg, fortsatt fin och det troliga är att han leder hela vägen.

En rolig rysare på garderingslappen är utan tvekan hemmahästen Bruce Tilly (3 %). Senast led han av vätskebrist och nu blir det barfota runt om. Näst senast fick han stryk av kanonen In Cap'n Gown och före det var han ruskigt bra vid seger.

Gulddivisionen håller god klass och första tanken är förstås att Giant Superman vinner. Men han har svikit för ofta för att jag ska våga lita på honom. General du Lupin såg läskigt tankad ut senast och gick också strålande från kön. Southwind Vernon kan spurta som fasen med rätt resa och det samma gäller för Acclaim (12 %, rena rånet) som kommer att bli en följetong i guld i vinter. Han var grym vid segern senast.

Fem streck bör räcka i V75-4 och favoriten Lilla Tisen Diablo lever farligt eftersom hon är ungefär lika startsnabb som en Ålandsbåt. Je Reve de Toi (13 %) flög fram över upploppet senast och gillar distansen medan hemmahästen V.I.P.Xing (9 %) bollade med motståndet senast och vann okörd med 20 meter. Båda dessa är att betrakta som fynd i strecklistan.

Express Merett

(V75-5) är omgångens mordvinnare. Han kan inte förlora. Då ska jag... äsch, jag vet inte, lika bra att hålla käft, men det är spets och slut. Oj, vad klar han är, finnen.

Play on Me – dunderdrag

Dunderdraget i omgången hämtas i svåra V75-6. Jag chansspikar här Play on Me. I de tre senaste starterna har L-O Spångs hårding visat knallform. Först vann han från spets, sen tuggade han ner allt efter tidig attack och senast höll han fantastiskt bra från dödens, endast slagen av ledande Hercules Garbo. Jag tror att han vinner det här från dödens.

V75-7 ser ut att vara vikt för underbart fine fuxen Copper Beech. Han är blixtrande snabb bakom bilen, gillar distansen och kan mycket väl vinna från utvändigt ledaren om det skulle behövas. Han är min andra halvsäkra vinnare.

Helgens tips

Nybrinks V75-system

Micke Nybrink