”Vore väldigt illa om Bergh flyttar”

Foto: Robert Bergh planerar att flytta från Bergsåker Sportchefen Peder Söderman om uttalandet: ”Får ta ett resonemang med honom”
TRAV

Stortränaren Robert Bergh hotar med att flytta från hemmabanan Bergsåker i Sundsvall och sneglar mot Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Ett uttalande som skrämmer Bergsåkers sportchef.

– Det vore väldigt illa för banan om Robert flyttar, säger Peder Söderman till Trav365.

Det är i dagens Sportbladet som nyheten avslöjas. Stjärntränaren Robert Bergh, som har fina framgångar på travbanorna runt om i Europa, planerar att flytta från Bergsåker i Sundsvall för att fortsätta utvecklas och bli bäst i Sverige.

– Jag har gått och funderat det senaste halvåret på att antingen hitta ett annat ställe med plats för 120 till 150 hästar eller att bygga ut hemma. Jag har lyssnat och scannat av lite vad det finns för möjligheter och gårdar ute i landet. För min egen del skulle det passa bra med något kring de stora städerna som Stockholm, Göteborg eller Malmö. Det underlättar för kommunikationen till Frankrike men det beror såklart på prisbild och vad det är för ställe, säger Bergh och tillägger:

– Jag har kanske för lite hästar för att kunna kriga på riktigt om förstaplatsen i landet.

”Får ta ett resonemang med honom”

Uttalandet kommer som en överraskning för Bergsåkers sportchef Peder Söderman som inte fått några som helst signaler om flytt från banans största stjärna.

– Det låter inte alls bra för vår del, Robert betyder oerhört mycket för oss, med tanke på framgångarna han har. Det vore väldigt illa för Bergsåker om Robert flyttar, säger sportchefen till Trav365.

Vad skulle en flytt betyda för er på Bergsåker?

– Jag har inte ens tänkt tanken, han har hundra hästar i träning och tar otroligt mycket segrar var han än startar dem någonstans. Bergsåker pekas ut på travkartan varje vecka på grund av hans framgångar. En flytt skulle ge möjligheter till andra tränare, men jag hoppas verkligen att han stannar här. Robert är en bra pr-person för sporten, och framförallt för Bergsåker.

– Jag har inte fått några signaler från Robert om det här, men det vore ju underligt om han inte tänkt på att utveckla sin verksamhet, men jag hoppas som sagt att han kan lösa det här i Sundsvall. Jag får ta ett resonemang med honom, säger Peder Söderman.