V75 intervjuer

”Han är rolig att ha med på kupongen”

Här är intervjuerna inför onsdagens V75:a på Solvalla, 26 december – plus Erik Petterssons tips och analyser

avErik Pettersson

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Importedfrmdetroit måste med på kupongen.

Annandagens klassiska V75-finaler går som vanligt på Solvalla. Sportbladet bjuder alla läsare på våra initierade tips och intervjuer.

Så här säger tränarna om starthästarna på onsdag 26 december.

Som vanligt får du även experten Erik Pettersson tips, analyser och rankning.

Spelstopp 16.20

TV12 14.30

TV4 18.00

ATG Live 14.00

V75-1, Stoeliten, 2 140 m, auto

1 Mountain Cleaver (Pasi Tikkala) känns ­allting bra med för dagen men det blev ett väldigt tufft lopp. Hon är inte snabb den ­första biten och vi får försöka smyga med på innerspåret och hoppas vi kan tjäna en slant. Inga ändringar, säger Pasi Tikkala.

2 Hevin Boko (Jorma Kontio) gjorde det bra senast på Örebro och allt känns fortsatt fint efter det. Jag är nöjd med läget men ­loppet är stenhårt och jag har svårt att sätta in ­henne i loppet. Hon är hyfsat snabb ut och från det här läget borde vi hamna bra på det, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

3 In Toto Sund (Erik Adielsson) har inte startat på ett tag och har varit hos veterinären och åtgärdats. Hon tränar på precis som hon ska och allt känns fint med henne. Nu har vi ett utmärkt läge och det är svårt att säga hur långt det räcker. Att det är skor nu är ett ­minus men jag tror ändå på en bra insats, säger Pär Pergenius i stall Daniel Redén.

4 I Love Paris (Björn Goop) var helt okej ­senast på Färjestad utan att glänsa och det var långt fram till vinnaren. Nu är motståndet stentufft och jag måste ligga lågt. Om vi skulle bli trea, fyra är jag nöjd. Går med bike, säger Anton Sverre i stall Björn Goop.

5 Erica (Kaj Widell) känns pigg och fin ­hemma och jag är nöjd med henne i träning. Hon är rätt så kvick ut den första biten och vi laddar det som går för att hitta en vettig ­position. Det blev verkligen ett tufft lopp nu, vi får smyga med och hoppas vi kan plocka med oss en liten peng hem, säger Li Hanné.

6 Darling Mearas (Stefan Persson) har varit i Frankrike och var inte riktigt på topp senast i början av november. Hon känns verkligen jättefin och är startsnabb, vi laddar det som går från start. Jag tror på en bra prestation och skulle det klaffa, är hon en av flera som kan vinna det här loppet. Det blir en bike, säger Peter H Sjöberg i stall Stefan Persson.

7 Double Exposure (Örjan Kihlström) skulle egentligen till Frankrike men vår andra häst kom inte med så vi valde att stanna ­hemma. Hon känns fin och jag tycker hon ska ­räknas i loppet trots att vi har fått ett jobbigt ­utgångsläge. Att gå med skor är ett litet minus men jag tror det ska fungera bra ändå, säger Pär Pergenius i stall Daniel Redén.

8 Eva I.H. (Mika Forss) var bra senast på ­Boden och formen sitter där. Nu blev det ett stenhårt motstånd och från det här läget blir det svårt att tro på en fram­skjuten placering, säger Ingemar Hultqvist.

9 Ginny Weasley (Robert Bergh) ströks vid den tänkta starten senast då hon var snorig men allt känns fint med henne i träning nu. Formen ska vara god och läget är jag nöjd med. Vi möter verkligen tuffa hästar och vi får hoppas på fina ryggar. Om det skulle ­krävas brodd tål alla våra hästar det. Svensk bike, säger Oskar Florhed i stall Bergh.

10 Unrestricted (Johan Untersteiner) var bra senast vid segern och André som ­körde sa att han var riktigt nöjd med hur ­hästen kändes. Hon blir finare och finare, men ­motståndet är tufft den här gången. Hon har alltid en vass avslutning och är inte helt ­borta om det skulle klaffa i loppet, säger Joakim Granlund i stall Johan Untersteiner.

11 Jeepster (Oskar Kylin Blom) har verkligen toppform för dagen men spåret är ju naturligtvis helt iskallt. Hon trivs att gå på rulle så vi får hoppas på rätt ryggar och ett hårt tempo. Vi möter tuffa hästar och härifrån ­måste jag ligga lågt och hoppas på en liten peng. Inga ändringar, säger Monica Janisels.

Rank och V75-procent

RANK ATG

7 Double Exposure 70

6 Darling Mearas 6

3 In Toto Sund 12

4 I Love Paris 4

2 Hevin Boko 5

8 Eva I.H. 1

10 Unrestricted 1

9 Ginny Weasley 1

1 Mountain Cleaver 0

5 Erica 0

11 Jeepster 0

V75-2, Brons, 2 140 m, auto

1 Legend Brodde (Carl Johan Jepson) har verkligen formen på topp och kommer nog utvecklas ännu mer framöver. Han är snabb ut och vi siktar mot ledningen och skulle vi nå den är vi inte främmande för att köra där. Duger bra i sällskapet och jag är optimistisk. Inga ändringar, säger Lars Brindeborg.

2 Dennis de Castella (Torbjörn Jansson) har fortsatt fin form och jag är nöjd med ­läget. Han är inte så startsnabb även om den ­utvecklats med tiden, härifrån borde vi kunna få en bra resa ändå. Han går alltid med skor så barfotaförbudet är bara ett plus för oss, men han måste höja sig då vi möter ett jättebra motstånd, säger Ulrika Wällstedt.

3 Pacific Face (Giuseppe Lubrano) var mycket bra senast då han i ansträngd stil körde sig till ledningen i ett bra V86-lopp, höll sin höga fart och vann mycket enkelt. Lever på styrka och lär söka sig framåt igen. Måste räknas tidigt på kapacitet och läge.

4 Surprise Power (Erik Adielsson) är det bra med och var inte trött i mål senast på Åby. Han kan öppna bra och vi laddar på det som går för att nå ledningen och drömmen ­vore att stanna där till mål. Jag undviker ­gärna dödens trots att jag vet att min häst har hårdhet, säger Joachime Gustafsson.

5 Hawk Cliff (Björn Goop) fick ett för tufft lopp senast men har ett mer passande ­läge den här gången. Den fina formen håller i sig och jag tycker absolut att han ska räknas med chans i loppet. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

6 Output Pressure (Örjan Kihlström) är bra i ordning och fick ett tufft lopp i dödens ­senast. Nu har vi ett knivigt läge långt ut på vingen och vi riskerar att bli hängande. Om det skulle lösa sig under vägen kan han ­vara med en bit fram, men svårt att säga hur långt det räcker, säger Stefan Melander.

7 Partizan Face (Adrian Kolgjini) vann ­senast på Jägersro och han håller sin fina form. Jag har en bra känsla även om läget är svårt så här långt ut bakom bilen. Jag tycker absolut han ska räknas om det löser sig och jag har återigen en bra känsla. Vi får hoppas på stenhårt tempo så ska vi vara med och göra upp om det, säger Lutfi Kolgjini.

8 Can Lane (Johan Untersteiner) har bra form för dagen och allt känns som det ska med hästen. Det som inte är så roligt är ­spåret, som drar ner förhoppningarna. Jag tror på en bra insats men det blir tufft att ­vinna en final härifrån. Inga ändringar, säger Joakim Granlund i stall Johan Untersteiner.

9 Importedfrmdetroit (Daniel Wäjersten) är jag fortsatt väldigt nöjd med och ­insatsen senast var jag väldigt nöjd med. Vi möter ­givetvis tufft motstånd i den här finalen men min häst duger absolut i detta sällskap. Jag är nöjd med läget och jag tror på honom återigen, säger Markus Pihlström.

10 Masterglide (Peter Untersteiner) ­kommer att strykas enligt stallet.

11 Exclamation Mark (Ulf Ohlsson) har fått ett tråkigt spår den här gången och senast så gick det alldeles för fort. Vi får i första hand rikta in oss på en peng. Inga ändringar är planerade, säger Reijo Liljendahl.

12 Laskari (Jorma Kontio) har fått ett ­väldigt svårt utgångsläge och det är alltid svårt att vinna en final från spår 12. Vi får försöka ­hitta vettiga ryggar och hoppas det löser sig. Han är stark och tål tuffa upplägg så han ska ändå räknas även om läget drar ner en del, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

Rank och V75-procent

RANK ATG

9 Importedfrmdetroit 5

12 Laskari 21

1 Legend Brodde 11

3 Pacific Face 7

6 Output Pressure 6

5 Hawk Cliff 34

8 Can Lane 3

7 Partizan Face 8

11 Exclamation Mark 1

4 Surprise Power 1

2 Dennis de Castella 1

10 Masterglide 2

V75-3, Guld, 2 140 m, auto

1 Dante Boko (Adrian Kolgjini) var enorm ­senast och det var synd att han inte fick sätta nosen först. Om han har en ljus dag kan man aldrig räkna bort den här hästen, vilket han bevisat förr. Han har bara gått lugna jobb inför det här och jag är optimistisk. Inga ändringar planerade, säger Lutfi Kolgjini.

2 Jairo (Joakim Lövgren) var otroligt bra senast vid segern då vi slog av Dante Boko den sista biten och allt känns fortsatt fint inför den här starten. Om det skulle bli ett stenhårt tempo fäller han många till slut. Jag är optimistisk även om jag har stor respekt för hästarna i denna final. Inga ändringar, säger Jonas Oscarsson i stall Joakim Lövgren.

3 Nadal Broline (Erik Adielsson) var riktigt fin senast och har tagit det loppet på ett bra sätt. Formen på honom är väldigt bra och även om det är tuffare emot nu, så måste jag tro på honom. Vi planerar inga ­ändringar och vi tycker absolut att han ska ses med ­segerchans, säger Reijo Liljendahl.

4 West Wing (Rikard N Skoglund) startar på i hög klass och nöter in hyfsat med ­stålar till tränare Broberg. Gick klart bra bakom On Track Piraten och Zenit Brick på V75 på Bergsåker. Senast stod hästen för en pigg avslutning bakom Target Kronos och ­Canari Match, den gången via vida spår i sista sväng i ett opassande lopp, tempomässigt. Har ett bra läge här och kan nog få en fin resa och knipa en peng. En seger skulle självklart vara en jättesensation, men helt klart är att formen i alla fall sitter där för dagen.

5 Turno di Azzurra (Peter Ingves) var ­riktigt bra som tvåa senast på Åby och jag ­tycker att han håller sin fina form. Om det ­skulle klaffa så har han alltid en bra avslutning att tillgå. Nu möter vi ett jättetufft motstånd
i denna guldfinal och jag skulle vara ­riktigt nöjd om vi kan vara trea eller fyra. Inga ­ändringar är planerade, säger Steen Juul.

6 Rocky Winner (Oskar J Andersson) känns fin för dagen men måste prestera bättre för att vi ska tro på honom fullt ut här. Jag ligger lågt den här gången och hoppas att vi kan tjäna en slant med oss hem. Inga ändringar är planerade i nuläget, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

7 VästerboontheNews (Örjan Kihlström) känns fin men har inte riktigt fått till det på slutet. I senaste loppet så passade ­inte ­banan och den här gången ser det ut att bli tufft då motståndet är stenhårt och ­spåret är lite för långt ut. Han har haft lite ­krämpor med åren, men vi kämpar på och hoppas vi kan tjäna en fin peng. Det blir ett norskt ­huvudlag, säger Lars Brindeborg.

8 Zenit Brick (Björn Goop) var otroligt fin vid segern senast på Bergsåker men läget är ­naturligtvis inte bra. Jag tror alltid på den här hästen och normalt ska vi vara med i ­segerstriden, även om Nadal Broline har sett fin ut på slutet. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

Rank och V75-procent

RANK ATG

3 Nadal Broline 59

8 Zenit Brick 22

2 Jairo 6

1 Dante Boko 9

5 Turno di Azzurra 2

7 VästerboontheNews 2

6 Rocky Winner 0

4 West Wing 0

V75-4, Klass II, 2 140 m, auto

1 Budets Lasse (Ville Karhulahti) var bra senast vid segern på Bergsåker och han har tagit det loppet som han ska. Läget är perfekt och han är startsnabb, så vi laddar givetvis det vi kan mot ledningen. Han är under utveckling och jag tror på en ny bra insats. Inga ändringar, säger Ville Karhulahti.

2 Ridgehead Kato (Jorma Kontio) var blek senast och levde inte upp till våra ­förväntningar. Nu är läget bra och han känns fin i träning. Skulle han ha en bra dag kan han blanda sig i segerstriden. Helstängt ­huvudlag och rycktussar för första gången, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

3 Enzo Am (Per Nilsson) har bra form för dagen och vi är nöjda med spåret. Det här är en speciell häst som kan tappa inspirationen om vi hamnar för långt bak och trivs allra bäst i främre träffen. Det finns hög kapacitet och skulle det lösa sig längs vägen kan han dyka upp långt fram, säger Bengt Oltorp.

4 Wingmaster (Kim Eriksson) är i toppform för dagen och läget kan vi inte klaga på. Han är inte så snabb den första biten, så vi får hoppas att Kim hittar en vettig position. Han är stark och tål att göra mycket grovjobb på egen hand. Jag tror mycket på honom även om det är svårt att veta hur långt det räcker i en final, säger Emelie Persson.

5 Vikings Preacher (Anders Christiansson) vann senast på ett bra sätt och läget den här gången kunde inte bli bättre. Han är snabb ut och vi laddar mot ledningen för att ­stanna där ända in i mål. Jag är nöjd med honom i träning och jag är mycket optimistisk. Inga ändringar, säger Tony Löfqvist.

6 Usain Cup (Peter H Sjöberg) var lite slemmig efter senast men nu känns allting som det ska. Vi har fått ett spår långt ut på vingen och får ladda det som går från start då han är kvick ut. Han trivs bäst i ryggar och jag är lite optimistisk. Skulle det klaffa tror jag vi är med där framme, säger Dick Robertsson.

7 Eldorado Mearas (Peter Untersteiner) känns fin men läget är inte vad jag önskat. Vi får försöka ge honom ett lopp vid sargen och smyga med till en god placering. Jag tror på ett gott dagsverke även om det kan bli svårt att vinna loppet, säger Untersteiner.

8 Andthedanceisover (Kevin Oscarsson) är formen inget fel på men från det här iskalla läget måste jag ligga lågt och hoppas på en liten peng, säger Jim Oscarsson.

9 Je t’Aime Explosiv (Oskar J Andersson) är jag nöjd med och han var riktigt fin senast trots att det bara blev en sjundeplats. Han har tagit det loppet bra och jag är nöjd med läget då han kan vara osäker bakom bilen. Om det klaffar kan vi vara med och göra upp om det, säger Ruth J Andersson.

10 Tsar Brodde (Rikard N Skoglund) har fått ett jobbigt läge och det behövs en del tur. Tycker han blir bättre och bättre och det finns fortfarande utveckling. Kapacitet finns för att vara med långt fram men läget drar ner förhoppningarna en del. Eventuellt ett norskt huvudlag, säger Björn Röcklinger.

11 Sigel Garline (Torbjörn Jansson) var bra senast vid segern men nu är läget jätte­jobbigt. Han är stark och det finns en hel del kapacitet, men mot detta motstånd blir det tufft att vinna, med klaff kan vi vara med en bit fram, säger Hans-Owe Sundberg.

12 Aquamarin (Thomas Uhrberg) var oväntat bra senast då han vann V75-loppet utvändigt ledaren. Uhrberg var mycket nöjd efter och är ingen man av stora ord i normala fall. Blir svårt från det här spåret i en final, men vid överpace ska hästen passas. Rysare.

Rank och V75-procent

RANK ATG

9 Je t’Aime Explosiv 15

2 Ridghead Kato 27

5 Vikings Preacher 18

4 Wingmaster 8

3 Enzo Am 2

1 Budets Lasse 13

12 Aquamarin 3

11 Sigel Garline 4

10 Tsar Brodde 3

6 Usain Cup 2

7 Eldorado Mearas 4

8 Andthedanceisover 1

V75-5, Silver, 2 140 m, auto

1 Disco Volante (Ulf Ohlsson) har äntligen fått ett bra utgångsläge och han kan ­öppna bra bakom bilen. Träningen sköter han på ett bra sätt och jag tror på en fin insats. Vi får hoppas att banan blir i ett gott skick då han missgynnas om den skulle bli tung. Inga ändringar, säger Stefan Melander.

2 Erik Sting (Björn Goop) har ett fint ­läge den här gången och det måste snart ­vara dags att sätta nosen först. Formen ska det inte vara något fel på och skulle det lösa sig längs vägen är han en av dom som kan ­vara riktigt långt fram. Inga ändringar, säger ­Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

3 Västerbo Exact (Thomas Uhrberg) ­verkar allt vara bra med och jag tror på min häst. Läget är utmärkt och han är snabb den ­första biten. Thomas avgör taktiken men det finns möjlighet att ladda. Om det skulle ­klaffa tycker jag inte man kan räkna bort honom. Inga ändringar, säger Roger Persson.

4 Velvet Gio (Carl Johan Jepson) känns precis så fin som jag vill att han ska göra och jag tror mycket på min häst. Spåret kan jag inte klaga på och vi borde hitta en vettig position. Duger bra i sällskapet och räds inte för ett ­offensivt upplägg, säger Magnus Dahlén.

5 Mr Perfect (Kevin Oscarsson) är bra i ­ordning och jag kan inte klaga på läget. Vi möter tuffa hästar och jag får ligga lågt den här gången. Om vi skulle vara trea eller fyra skulle jag vara nöjd, säger Jim Oscarsson.

6 Olle Rols (Peter Ingves) känns fin i ­jobben och jag var nöjd med den senaste insatsen på Åby. Han borde gått framåt ytterligare med det loppet och om det skulle klaffa kan det bli en framskjuten placering. Vi riskerar vingel och får försöka hitta ner i andraspår. Inga ändringar, säger Mats Rånlund.

7 Speedy Foxy Vicane (Kim Eriksson) spurtade bra senast och gick med full fart över mål, precis som vi önskade. Hon var inte trött och vi har siktat mot det här. Vi bestämmer taktiken samma dag, men kan ladda på rätt bra från start och vi hoppas på ett hårt tempo då hon är bra på rulle och alltid har en vass avslutning, säger David Källgren.

8 Sobel Conway (Peter Untersteiner) var ­bara okej senast och det där lilla extra fanns inte i honom då. Nu har vi fått ett iskallt läge och härifrån måste jag ligga lågt. Realistiskt att hoppas på en slant, säger Untersteiner.

9 Sir Q.C. (Örjan Kihlström) är det bra med och jag hoppas verkligen att galoppen ­senast på Åby var en engångshändelse. Jag tror att det blir svårt att vinna den här gången då motståndet är väldigt hårt. Hoppas på ett hårt tempo, säger Stefan Melander.

10 Magnifik Brodde (Mika Forss) är bra i ordning men stöter verkligen på bra motstånd i den här silverfinalen. Läget är som det är men han går bra bakifrån så vi får hoppas på hårt tempo. Jag tror på en bra insats. Inga ändringar, säger Ingemar Hultqvist.

11 Gigant Invalley (Jörgen Sjunnesson) STARTAR EJ.

12 Weekend Fun (Rikard N Skoglund) har bra form men läget är inte vad vi hoppats på. Skulle det bli tempo gynnar det oss och vi har inte gett upp på förhand. Garderar man loppet tycker jag det är värt ett streck. ­Eventuellt bike, säger Daniel Wikberg.

Rank och V75-procent

RANK ATG

1 Disco Volante 18

2 Erik Sting 19

6 Olle Rols 16

4 Velvet Gio 11

7 Speedy Foxy Vicane 16

3 Västerbo Exact 6

12 Weekend Fun 3

5 Mr Perfect 1

10 Magnifik Brodde 6

9 Sir Q.C. 3

8 Sobel Conway 1

V75-6, Stayer, 3 140 m, volt

1 La Can Star Chip (Erik Adielsson) svarade för en fin insats senast och jag är nöjd med hur han känns. Distansen ska fungera och jag tror på en ny bra insats. Svårt att sätta in honom bland de andra men skulle vi vara trea-fyra är jag nöjd, säger Pekka Korpi.

2 High Roller (Nils Elfving) var sjuk senast i en tarminflammation vilket påverkade insatsen. Nu känns han pigg men ett litet frågetecken för formen. En passande distans men möter för tuffa hästar och jag ligger lågt och hoppas på en liten peng, säger Nils Elfving.

3 160 meter:

3 Illinois Sund (Claes Sjöström) känns bra i träning och vi såg att det fanns utrymme att anmäla till det här loppet så vi tog chansen. Dock så är det alldeles för tuffa hästar emot och vi får satsa på att få med oss en peng hem, säger Lars Wennebring.

4 Vincent Chase (Rikard N Skoglund) var bra senast vid segern och allt känns fortsatt fint. Han klarar den långa distansen och vi får smyga till en fin placering. Vi möter tuffa hästar och jag har svårt att sätta in honom
i loppet, säger Stefan Melander.

5 Champion Chip (Oskar J Andersson) ­fungerade inte senast och vi tror på en ­mycket bättre prestation nu. Formen är helt okej och nöjd om vi är trea-fyra, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

3 180 meter:

6 On the Dot (Sten S Carlsson) gjorde ett bra lopp senast på Solvalla. Vi möter ett väldigt tufft motstånd och jag måste ligga lågt i det här sällskapet, säger Sten S Carlsson.

7 Farouk B.R. (Ulf Ohlsson) känns bra, precis som jag vill ha honom. Jag har varit nöjd med honom senaste starterna och jag tror på en ny fin insats, säger Mattias Djuse.

3 200 meter:

8 Dartagnan Sisu (Mattias Djuse) är allting bra med och tre varv ska inte innebära problem. Han var ute på en dålig bana senast och jag tror han kommer att göra ett bra lopp. Får försöka hitta vettig position, säger Djuse.

9 Ready Ribb (Björn Goop) känns fin och galoppen senast får ses som ett olycksfall i arbetet då han blev lite för ivrig. Han duger bra i klassen och trivs över distansen. Jag är optimistisk och tycker att han ska ses med segerchans, säger Anton Sverre i stall Goop.

10 Doctor Doxey Zenz (Mathias Andersson) orkade inte alls utvändigt om ledaren i det senaste loppet och svår att tro på efter en sådan insats. Har fart och kunnande, men får visa mer innan vi tror på honom.

11 Antonio Trot (Jorma Kontio) var lite blek senast på Åby då han galopperade. Han känns fin och det är en fördel att inte ­behöva resa den här gången. Har han en bra dag kan vi vara med där framme. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

3 220 meter:

12 Sorbet (Örjan Kihlström) brukar gå bra efter vila och känns jättefin i träning efter att ha haft en halsinfektion tidigare. Läget är knepigt och kanske behöver loppet för att den riktiga formen ska sitta. Skor nu ser jag som ett litet minus, men skulle det klaffa kan han vara med där framme, säger Pär Per­genius i stall Daniel Redén.

13 Digital Ink (Robert Bergh) var okej ­senast men hade varit ännu längre fram om han ­inte blivit störd. Från läget är det många att runda men vid klaff kan vi vara med riktigt långt fram. Räknas som en av flera i med chans, säger Oskar Florhed i stall Bergh.

Rank och V75-procent

RANK ATG

12 Sorbet 30

9 Ready Ribb 28

11 Antonio Trot 9

4 Vincent Chase 2

1 La Can Star Chip 10

13 Digital Ink 9

8 Dartagnan Sisu 5

10 Doctor Doxey Zenz 1

7 Farouk B.R. 6

3 Illinois Sund 0

5 Champion Chip 0

6 On the Dot 0

2 High Roller 0

V75-7, Klass I, 2 140 m, auto

1 Illuminati (Joakim Lövgren) känns ­fortsatt fin och har varit enorm på slutet. Från det här läget får ”Jocke” försöka hitta ut så fort som möjligt och om det löser sig tror jag på en bra chans. Han gynnas inte av medeldistans men ska inte vara några större problem. Han känns helt fantastisk i träning och jag tror mycket på honom som vanligt, säger Jonas Oscarsson i stall Joakim Lövgren.

2 Martin de Bos (Kim Eriksson) kändes ­riktigt rejäl senast vid segern på Åby och jag trodde att vi skulle bli slagna i mitten på ­upploppet, men han sträckte på sig på ett klassiskt sätt och lyckades vinna. Han är stark och har känts väldigt fin vid de två ­senaste starterna jag kört och jag tror på en ny bra insats, säger Kim Eriksson.

3 Leader Brodde (Mattias Djuse) blev lite het över den långa distansen senast och nu är förutsättningarna mer passande. Han är startsnabb och vi laddar givetvis det som går för att komma till ledningen. Jag tror på en fin insats, säger Mattias Djuse.

4 Sebastian Journey (Claes Sjöström) känns mycket bra och svarade för en ­riktigt fin insats senast. Det kan ha varit biken som gav den positiva effekten och vi hoppas på en ny fin insats. Om det skulle klaffa kan även han vara med långt fram till slut, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

5 Yrr (Robert Bergh) är snabb ut så vi ­laddar det som går första biten. Om vi skulle nå spets är vi inte främmande för att köra där även om jag har stor respekt för vissa ­hästar, men de ska få jobba för att slå oss, säger
Oskar Florhed i stall Robert Bergh.

6 El Fitzgerald (Jorma Kontio) har fin form men läget kan vara lite vingligt då hon inte kan öppna första biten. Jag tror det blir svårt att vinna och är nöjd om vi får med oss en peng hem, säger Tapio Perttunen.

7 Mellby Fantom (Kenneth Haugstad) håller bra form och var fin senast som tvåa. Nu har vi återigen fått ett dåligt läge och det kan bli svårt att komma till. Hästen känns fin men det blir tufft att vinna en V75-final från det här läget, säger Reijo Liljendahl.

8 Tiger Marke (Erik Adielsson) besitter fin form men läget drar ner förhoppningarna. Vi får försöka ladda från start för att hitta position men riskerar vingel. Härifrån får vi vara nöjda med en slant, säger Mikael Selin.

9 Claude Debussy (Thomas Uhrberg) känns fortsatt fräsch och fin. Jag tror att de täta starterna ska gynna och vi får försöka ­smyga med till en vettig placering på ­innerspåret. Det är final och det blir givetvis svårt att ­vinna. Vi testar ett norskt huvudlag för första gången, säger Roger J Jansson.

10 Visitor (Carl Johan Jepson) har tagit ­senaste loppet bra trots att han inte riktigt fick fäste. Det fanns krafter kvar i mål då hans puls var låg och nu får vi hoppas på en hård bana. Han är stark och skulle det ­klaffa kan vi dyka upp där framme. Eventuellt ett norskt huvudlag, säger Susanne Richter.

11 Invincible H.C. (Örjan Kihlström) ströks innan loppet på Åby senast då han var sjuk men nu känns allt fint och jag hoppas på en bra insats. Läget är iskallt och motståndet är tufft i en sån här final, så jag är nöjd med pengar, säger Christoffer Eriksson.

12 Norton Commander (Marc Elias) ­galopperade senast och har ingen bra ­förklaring till varför. Känns fin i träning och taktiken bestämmer vi senare. Jag tror alltid på den här hästen och trots läget tycker jag inte att man kan räkna bort honom. Eventuellt rycktussar, säger Conrad Lugauer.

Rank och V75-procent

RANK ATG

2 Martin de Bos 21

3 Leader Brodde 2

1 Illuminati 28

5 Yrr 21

10 Visitor 8

4 Sebastian Journey 5

11 Invicible H.C. 2

6 El Fitzgerald 2

12 Norton Commander 7

9 Claude Debussy 2

8 Tiger Marke 1

7 Mellby Fantom 1


Hästarna i fet stil ingår i bolagssystemet som är på 4 320 rader/2 160 kronor. ATG = V75-procent.

Erik Petterssons V75-tips:

Snabbanalysen

Toppsport, men spelet ”sådär”.

Spelar med två tråkiga spikar – men vad göra när de vinner?

Skrällar får vi jaga i de övriga loppen den här finalomgången.

Annandagen på Solvalla är en klassisk inrättning med finaler och som oftast läcker sport. Den här omgången är inget undantag och vi bjuds på flertalet stjärnor i listorna, trots att det är vinter.

Jag spelar med två starka spikar. Redén tänkte starta Double Exposure i Paris den här helgen, men stannade hemma och går ut i ett ”vanligt” stolopp. Några bra emot, men den här racern är inte så lätt att stoppa. Kihlström avgör i tid.

Den andra spiken tror jag trycker sig till tät – sen är det över. För hur har Nadal Broline sett ut på slutet? Trots för lös bana senast dansade hästen undan till en lätt seger på topptid för årstiden.

I övriga lopp får vi leta efter skrällarna och som vanligt i finalerna blir vissa hästar alldeles för lite spelade. Det brukar komma åtminstone en ordentlig skräll dessa omgångar, så det gäller bara att ­lokalisera var denne, eller dessa kommer någonstans.

Jag garderar brett i V75-7. ­Leader Brodde kanske kan chocka några V75-spelare med en fin rygg­resa i högt tempo?

Spetsstriden

V75-1: Lär bli rivigt kört mellan 3 In Toto Sund, 4 I Love Paris samt 6 Darling Mearas. Knapp fördel den förstnämnda på läget.

V75-2: 1 Legend Brodde flyger till täten, sedan är det upp till Jepson att bestämma. 3 Pacific Face är stark som en oxe och oskön att ha på utsidan hela loppet...

V75-3: 1 Dante Boko är svår att ta en längd på, men det är favorit på att 3 Nadal ­Broline snabbstartar och får överta kommandot efter några hundra meter.

V75-4: 2 Ridgehead Kato med helstängt huvudlag blir inte lätt att ta en längd på. Men flera lär försöka, då de har startsnabba hästar framför sig.

V75-5: Felfri tar 1 Disco Volante tar hand om pik. Annars nummer 2 eller 3.

V75-6: 1 La Can Star Chip lär köras så länge lampan lyser i långloppet.

V75-7: En del snabba invändigt, men favorit att 5 Yrr trycker sig till fronten.

Galoppvarning

V75-1: Nästan idel travmaskiner, men 3 In Toto Sund har felat vid maxladdning någon gång.

V75-2: 3 Pacific Face har ansträngd stil, men felar sällan. Nämner 9 Importedfrmdetroit också som kan trassla in sig i benen då och då.

V75-3: 4 West Wing är ingen att hålla i handen.

V75-4: 2 Ridgehead Kato, 4 Wingmaster och 11 Sigel Garline har ”g”:n i raden.

V75-5: 1 Disco Volante kan dumma sig innan bilen släpper eller från stressiga spår 1. 9 Sir Q.C. vinglade till senast och tog sina felsteg.

V75-6: 7 Farouk B.R. hoppade senast, 9 Ready Ribb rullade över i fel gångart och 11 Antonio Trot kan man inte alls lita på ska gå felfritt.

V75-7: Ingen man måste varna jättemycket för i det här loppet, tämligen säkra hästar rakt över.

Tänk på att ...

... 5 Hawk Cliff (V75-2) inte hade samma klipp i steget med skor på senast på Åby. I fara?

... 1 Dante Boko (V75-3) skulle kunna hålla ut 3 Nadal Broline och stöka för denne. Kolla taktik!

... det var för löst underlag för 3 Nadal Broline (V75-3) senast, ändå vann han mycket enkelt.

... 12 Sorbet (V75-6) har varit ute och mött världseliten i de senaste starterna. Går ner i klass nu och gillar distansen. Hade nog vunnit Harper Hanovers lopp med lite mer offensiv styrning.

...hårt spelade 1 Illuminati (V75-7) kommer från fina insatser, men riskerar bli fast på innerspår.

Spiken

När de värsta motståndarna lagt lite krut för att nå ledningen glider 7 Double Exposure (V75-1) in i handlingarna. Har gått bra på skor och med kylige Kihlström löser hon den här uppgiften. Hon är helt enkelt en klass bättre än de här stona.

Luringen

9 Importedfrmdetroit (V75-2) trodde jag hårt på senast och det kan bli helt rätt igen. Hårt tempo att vänta och bra startspår. Står mycket bra inne i sin klass och har en tung avslutning om de har kört lite för fort. Rolig att ha med på kupongen.

Bästa spelet

9 Je t’Aime Explosiv (V75-4) har verkligen gått bra på senaste tiden för Ruth J Andersson och Oskar J Andersson. Perfekt körd senast inför detta och det är en bra insats att vänta igen. Det ser ut att bli körning och jänkarvagnen kan sitta på...

Kuskligan

1) Örjan Kihlström, 58 segrar

2) Ulf Ohlsson, 38

3) Björn Goop, 31

4) Erik Adielsson, 27

5) Jorma Kontio, 26

ARTIKELN HANDLAR OM

V75-tips

V75