Foppas stjärna startar på torsdag

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-15

Han var tvåa i Hambeltonian och vann Orsi Mangelli.

På torsdag är Adrian Chip tillbaka på tävlingsbanan då han gör årsdebut på Bodentravet.

– Allt ser bra ut med honom, han känns precis som jag vill att han ska göra, säger tränaren Robert Bergh.

Adrian Chip hade ett bra fjolår då han vann Orsi Mangelli och slutade tvåa i storloppet Hambeltonian.

Efter flera månaders vila är Peter Forsbergs stjärna nu alltså tillbaka och årsdebuten sker på torsdag då han startar i ett vanligt lopp på Bodentravet.

– Det ser bra ut med honom. Allt har fungerat smärtfritt. Hästen har bra fysik och vi har varit inne på Bergsåker några gånger och kört jobb. Han har inte fått gå några tuffare tester.

– Jag anser att jag har honom i ett perfekt läge. Han har härlig spänst och för att vara årsdebut känns det riktigt bra, säger Robert Bergh.

Tre stora mål

Adrian Chip är fyra år och tränaren har många lopp inplanerade för honom.

– Det finns tre stora mål för honom i sommar. Det är Kungapokalen, Fyraåringseliten på Solvalla under Elitloppshelgen samt Sprintermästaren. Det är tre kanonlopp som vi satsar på.

Hur känns det inför starten på torsdag?

– Det känns bra. Jag kan inte vara annat än riktigt optimistisk. Adrian kan voltsystemet dåligt i Sverige och spår fyra i årsdebuten är kanske inte det man önskar sig, men hästen är förnuftig och det ska nog gå bra.

Vad tror du han får för år?

– Det är svårt att säga. Det är så små marginaler. Det gäller att få bra spår i försöken till de här större loppen. Jag hoppas han få ett lika bra år som förra året. Han tål att resa med och går på alla underlag. Det är en väldigt bra och lugn häst.

– Psykiskt och fysiskt ser det så här långt bra ut, säger Robert Bergh.