Byter sida i spelkriget

TRAV

Blir ny marknadschef på Unibet

Kriget mellan Unibet och Svensk Travsport fortsätter.

Nu värvar Unibet Solvallas marknadschef Andreas Slätt.

Han blir istället ny marknadschef för det utländska spelbolaget.

– Jag vore korkad om jag tackade nej, säger Andreas Slätt.

Det har rörts om en del i grytan i travsporten senaste veckorna. Unibet har på allvar utmanat ATG genom att erbjuda poolspel på Vinnare, Plats och Dagens Dubbel. Detta till högre återbetalning än ATG.

Svenska Travsportens Centralförbund (STC) har svarat att man uppmanar alla aktiva, tränare och travbanor att bojkotta Travnet, vilken är den internetsida som Unibet har köpt upp och ska bedriva spelverksamheten ifrån.

”Fick ett väldigt bra erbjudande”

Senaste utspelet i kriget är att Unibet värvar Solvallas marknadschef Andreas Slätt. Han går istället över till värsta konkurrenten och blir ny marknadschef för det utländska spelbolaget.

– Jag sa upp mig i söndags och har lämnat Solvalla. Jag fick ett så väldigt bra erbjudande att jag inte kunde tacka nej. Då hade jag varit korkad, säger Andreas Slätt.

Hur känns det att gå från Solvalla till värsta fienden Unibet?

– Det blir en ny utmaning. Sedan är det upp till var och en att tycka vad de vill. Jag är en passionerad travälskare men är också oerhört sportintresserad. På Unibet får jag jobba med alla bitarna.

Inga hard feeling från Solvallas VD

Solvalla förlorar därmed en viktig person i sin verksamhet. Men banans VD Stefan Lundborg ser ingen större dramatik i det hela.

– Så här är det på arbetsmarknaden. Duktiga människor blir erbjudna bra jobb. Andreas Slätt gjorde ett bra jobb på Solvalla och jag önskar honom lycka till. Det är inte mer dramatiskt än så och det finns inga hard feelings, säger Stefan Lundborg.

– Annars blir det spännande att se vad som händer på spelmarknaden. Jag tror att vi får en reglerad marknad framöver. Men vi får avvakta spelutredningen som kommer i december.

Michael Carlsson/Minimedia