”Jag har sett loppet hundra gånger...”

Hockeystjärnans vilda jubel efter andraplatsen i Derbyt • Lördagens nya chans

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Magnus Nygren deläger Chianti som kvalar till Europaderbyt på lördag.

TRAV

Chianti kom tvåa bakom världsrekordhästen Who’s Who i Svenskt Travderby.

På lördag kvalar hästen till Europaderbyt.

– Det är klart att jag kommer känna puls, säger ishockeystjärnan Magnus Nygren, 28, som deläger hästen.

Maharajah-sonen Who’s Who briljerade och vann Svenskt Travderby på nytt världsrekord söndagen den 2 september.

Tvåa slutade Björn Goop och Chianti.

– Det var max, max, max. Mr Goop är helt överlägsen att läsa loppen och loppscenarion. Han gav hästen bästa resan och det är helt overkligt att man har en häst som nosat på världsrekord, säger Magnus Nygren dagen efter andraplatsen värd två miljoner kronor, sa delägaren, hockeyproffset Magnus Nygren, till Trav365 dagen efter.

”Lika glad varje gång”

På lördag startar hästen igen, den här gången i V75-3, kvalet till Europaderbyt, där vinnaren i lördagens lopp tar hem 200 000 kronor.

Om du minns tillbaka på andraplatsen i Derbyt, vad känner du?

– Det är maxat så klart, jag vet inte hur många gånger jag har kollat på loppet, säkert hundra gånger och jag blir lika glad varje gång. Jag har sagt det förut och säger det igen: han som kör hästen (Björn Goop) är magiskt. Han gav hästen bästa möjliga löpscenario. Det var ingen som var inställd på att han skulle vara så bra.

”En riktig rysare”

I lördagens lopp möter Chianti fjolårets Kriterievinnare Villiam och fjolårets Oaks-vinnare Dibaba.

Magnus Nygren har, mellan träningar och matcher i HC Davos, kollat in startlistan hundra gånger enligt egen utsago och tror att loppet kommer handla om fyra hästar.

– Det känns som att det är fyra stycken som gör upp om det. 1 Vamp Kronos, 2 Dibaba, 3 Villiam och 4 Chianti. Men en riktig rysare är 7 He’s Marvelous. Jag vet att Björn (Goop) tycker att hästen besitter en kapacitet utöver det vanliga, men att hästen är strulig. Den som har råd, och vill vinna miljoner, får inte glömma bort den hästen på V75-kupongen.

Möter vännen

– Jag tycker även att 8 Speedy Face gjorde ett vansinneslopp i Derbyt, så man ska nog ändå inte bara stirra sig blind på de fyra. Det känns som att Villiam och Dibaba är hur bra som helst när de själva vill, och det kan mycket väl bli så att Villiam joggar hem det. Men jag tycker att min häst ska ses med chans. Det blir i alla fall jänkarvagn och barfota runt om.

Tillsammans med Björn Goop, Färjestads ordförande Sture Emanuelsson och Langnau-proffset Mikael Johansson äger Magnus Nygren Chianti.

Och på lördag kväll möts vännerna Nygren och Johansson i den schweiziska ligan, strax efter att Chianti kör sitt lopp klockan 17.05.

– Jag kommer hinna se det då vi inte har samling förrän kvart i sex. Världen är bra liten att vi möter varandra just då. Helst skulle jag vilja vara på plats då all sport, oavsett om det är ishockey, fotboll eller trav, ska upplevas live. Det är klart att jag kommer känna av puls, men inte den där riktiga kicken som om jag hade varit på plats.

Blir det travsurr eller trash talk med Mikael innan?

– Ha ha, känner jag honom rätt blir det nog mest travsurr.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!