Stjärnans galna dag – körde in över en miljon

Foto: aln
TRAV

Björn Goops succé fortsätter.

På Solvalla vann han tre V75-lopp med egentränade hästar och körde in över en miljon kronor.

– Vi har jobbat hårt för att nå framgångar, det är kul!

Vid årskiftet tog han över rörelsen efter pappa Olle, och året har börjat strålande för Björn Goop. Både som tränare och kusk ligger han med i toppen i Sverige och hästarna går som tåget. Under lördagen fortsatte succén på Solvalla.

Växlade motståndet

Goop vann tre V75-lopp och körde in över en miljon kronor till stallet. Första segern kom med Global Investment i gulddivisionen. Efter ett bra lopp en bit ner i andraspår kunde Goop växla ner de övriga över upploppet och vinna enkelt till slut.

– Jag är jättenöjd med loppet som det blev kört. Det kändes bra över upploppet, men jag var lite orolig. Hästen är duktig, han är fantastisk. Han har vunnit alla finaler i alla klasser och är alltid bra. Han har en härlig inställning till livet. Jag tror att han har 16 raka rikstoto-vinster, sa Goop i vinnarcirkeln efter loppet.

Goop: Känner riktig motivation

I det efterkommande loppet var det dags för ny seger. Goober, som till viss del ägs att Stall Goop, ledde runt om. I vinnarcirkeln efter loppet var det stor familjelycka. Det var mycket kramar och skratt från samtliga inblandade.

– Goober var bra, det blev körningar i omgångar, sa Goop och fick kommentera hur det känns att vara ansvarig för hela rörelsen som det är nu.

– Lite har det förändrats, jag känner ett större ansvar. Det är viktigt för mig. Nu känner jag riktig motivation.

”Går till historien”

I den sista V75-avdelningen var förväntningarna höga på Björn Goop, och framförallt på hästen Baht Launcher. Han hade tio raka segrar inför lördagens start och Goop ville, så klart, förlänga den fantastiska segerraden. Det blev full gas från start och ingen kunde ta emot hästen invändigt. Men när Lutfi Kolgjini kom med starke Eliott Hall valde stjärnkusken att släppa. Ett korrekt beslut skulle det visa sig. In på upploppet ryckte Kolgjini undan och Baht Launcher fick luckan som på beställning. Vad som hände? Baht Launcher accelererade ifrån Kolgjini och Eliott Hall på några steg och elfte raka var ett faktum.

– Han är erkänd nu, han går till historien på alla sätt och vis. Han är väldigt snabb och gör aldrig några misstag. Ludde ger alltid chansen, det var därför jag släppte till honom, sa Björn Goop i vinnarcirkeln och kommenterade den suveräna lördagseftermiddagen.

– En fantastisk eftermiddag. Vi har jobbat hårt för att nå framgångar, det är kul! Det är en jättekul början.

Hur ska du fira det här?

– Jag har inte bestämt hur jag ska fira det här, jag är ju körledig i morgon. Det får jag fundera på, det är ganska lättlöst, sa han med ett skratt inför Solvallapubliken.