Elvenes: Det är en säker vinnare

TRAV

V75 i Dalarna på Rommetravet på lördag.

Då kan norrmännen snuva svenskarna på travfesten.

– Kejser K.D. är en av Norges bästa hästar, får han spets är det en säker vinnare, säger den norske spelexperten Even Elvenes.

Foto: Even Elvenes.

Veckans V75-omgång avgörs på Rommetravet strax utanför Borlänge på lördag och massor av topphästar gästar tävlingarna och i V75-potten finns över 20 miljoner kronor att spela om.

V75-7, Silverdivisionen, har lockat hästar som högst troligt startar i Gulddivisionen inom kort. Flera av hästarna har potential att gå riktigt långt och mitt bland de svenska hästarna dyker en norsk segermaskin upp. Nioårige Kejser K.D. har i år gjort åtta starter och vunnit sju av dessa. Den danske hästen har imponerat stort i Norge där han tränas av Trond Anderssen. Norske spelexperten Even Elvenes har stenkoll på hästen och lovar att de svenska hästarna får vara rejält förberedda för att besegra honom. Hästen startar från spår fyra bakom startbilen över 2 140 meter med bilstart.

– Det är en av Norges tre bästa hästar. Han är stor, kraftfull, har bra skalle och är startsnabb till tusen. Det är inte säkert att han tar sig förbi Sanity från början och därför är han ingen säker vinnare. Om han får spets så är det en säker vinnare, man ska se honom som knapp favorit och han ska absolut streckas, säger Elvenes.

”Omgångens största rysare”

I V75-6 startar Last Speed Laday som tidigare tävlade i Sverige men som nu finns i norsk träning där han tänt till rejält. Hästen har vunnit många lopp och Elvenes varnar för hästen inför lördagens lopp där hästen inleder från spår tre bakom startbilen över kort distans.

– Han var bra när han vann näst senast, då slog han Kejser K.D. och det var väldigt bra gjort. Hästen har väldigt bra form och passar bra på distansen och har reagerat positivt på körspö tidigare. Jag tycker det är omgångens största rysare, han ska med på varje seriös kupong, säger Even Elvenes till Trav365.