Mina spikar är spets och slut

TRAV

Micke Nybrink om helgens V75

Sommar, i alla fall i almanackan, och V75 i Örebro med sitt rikskänt korta upplopp.

Äsch, jag kör med enkla lösningar. Mina spikar piper till ledningen direkt.

Sen får de andra slåss om andrapriset.

Det kan vara så att Beddinge Boy i V75-1 också är en spets och slut-vinnare. Hästen var dunderfin i comebacken då han ledde hela vägen på en vass tid. Lennart Forsgren som kör tillbringade jag hela onsdagskvällen med och han var extremt segersugen.

Det enda han oroade sig för var vad Björn Goop skulle hitta på med invändige Loke Patrol. Om han skulle släppa eller svara. Det låter som svara och det är därför jag dubblar med formkortet Toy Ball som kan avsluta hiskeligt med en smygare – vilket han lär få.

Fem plus-upphämtning

Alabama trodde jag på i lördags men då galopperade hon direkt när bilen släppte och jag kunde skrynkla ihop ännu en torskbong. Men efter galoppen visade hon att formen är fortsatt på topp, upphämtningen var fem plus och hon såg inte tom ut i mål.

Innerspår med voltstart är det totala drömläget för den startsnabba märren och jag kan inte se henne bränna. Ja, det skulle vara om hon är sjuk eller galopperar.

Sjukt lite på Lill Adolf

Guld, V75-3, är inte så lätt att få rätsida på. Första tanken är att Gazza Degato har jättechans att vinna. Han borde väl vända ut och in på det här gänget? På ett litet system är han en vettig spik men jag har råd med gardering och strecklistan är lockande. Nio procent på Lill Adolf, till exempel, det är sjukt lite.

Västerbo Zoofine i V75-4 är också en sån där man skulle kunna spika. Hon galopperade 550 kvar senast och visade sedan, i upphämtningen, att hon vunnit lätt annars. Det enda man kan anföra emot henne är väl att hon inte vinner ihjäl sig, vad det nu beror på? Loppets rysare är Chakaranda D.

(4 %) som det låter bra på från stall Bergh.

Klasslöst

V75-5 är ett ganska klasslöst stolopp där den snåle spricker. Ta ett gäng och räkna med en liten överraskning. Varför inte i form av Supercaprice (8 %) som har siktat på det här loppet och körs av stospecialisten Johnny Takter. Var lugn för att det här är en bra häst, det har hon visat flera gånger.

Arras eller Loudeac des Bordes i sjätte? Två kanoner som pangar på varandra över lång distans och troligen en häftig duell. Jag litar ändå helt på dem har hittat två totalt bortglömda som sätter knorr på systemet. Chogo (4 %) var läcker i spets senast och Athos Tilly (5 %) verkar vara på sitt livs form, senast bollade han med Ligne Droite.

En lyxlirare

Avslutningen på V75 tenderar att vara svår men den här veckan är det spik som gäller. Scarlets Aino är en lyxlirare som gäller att glänsa i ledningen och pulla undan. Senast visade han han dock kraftigt förbättrade takter när han bombade runt till vinst på

12,3/1 640 auto. Jag tror på exakt samma scenario igen.

Helgens tips

Micke Nybrinks V75-system

Micke Nybrink