Brandlarm hos ATG – försenade V75

avDaniel Söderbäck

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

V75 på Halmstad försenades i en halvtimme.

Anledningen: ett brandlarm hos spelbolaget ATG.

– Alla medarbetare utrymde då direkt byggnaden, helt enligt våra rutiner, säger Patrik Brissman på spelbolaget.

Under lördagen avgjordes V75 på Halmstadstravet.

Efter V75-4, där Julia Pellini vann så dröjde resultatet.

Anledningen: ett brandlarm hade gått hos spelbolaget ATG i Hästsportens Hus vid Solvalla.

”På grund av evakuering har vi inte möjlighet att ta emot spel. Även kundservice är otillgängligt. Återkommer snarast med ytterligare information”, skriver spelbolaget på sin hemsida.

Först spekulerades det om rökutveckling hos spelbolaget, något som spelbolagets informationschef Patrik Brissman tillbakavisar:

”Strax innan start av V75-5 utlöstes ett automatiskt larm i datahallen på Hästsportens Hus. Alla medarbetare utrymde då direkt byggnaden, helt enligt våra rutiner. Ingen medarbetare kom till skada. Orsaken till varför larmet utlöstes är ännu oklart men enligt de rapporter jag har var det inte på grund av rökutveckling eller någon brandhärd”, skriver ATG:s informationschef Patrik Brissman i ett sms till Trav365.

”Sjukt att de får göra så här”

Uppehållen irriterade de aktiva.

”Sjukt att ATG får göra så här. Det är ju inte i Halmstad det krånglar direkt... Hästarna står ju färdiga, det här är lek med både hästägarnas och spelarnas pengar. Det är ju bara att köra lopp 9 med de spel som finns reggade...”, skriver hemmatränaren Marcus Lindgren på Twitter.

18.20, en halvtimme försenat kom V75-5 igång.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

ATG