Fernlund: Han tar snabb revansch...

TRAV

En avstängd Peter Untersteiner blev kung på Åbytravet.

Han fick dispens för att köra storloppen – och blev etta och tvåa.

Sedan blev prinsessan en värdig drottning.

Peter Untersteiners framgångar fortsätter.

För några veckor sedan körde han, enligt domarna, regelvidrigt, och blev avstängd under denna helg.

Givetvis tungt för tränaren som brukar köra massvis med V75-lopp varje vecka. Han fick dispens att köra lördagens storlopp, Kungapokalen och Drottning Silivas Pokal, och det slutade med succé. Han vann tillsammans med Poet Broline, som i ett galoppfyllt lopp tog hand om ledningen och sedan vann enkelt.

Loppets stora favorit, Uncle Lasse, var borta redan innan loppet startat. Han galopperade, vilket givetvis var oerhört tråkigt. Han såg dock lysande ut innan loppet – och tar snart snabb revansch.

Jag lovar.

Såg ni föresten hur Crusado Dela Noche gick över upploppet? Han såg magiskt fin ut, och blir spännande att följa framöver.

Wow vilket intryck! 

Värdig vinnare

Untersteiner var dessförinnan tvåa i stonas uppgörelse, tillsammans med jätteskrällen Otrobanda som spurtade rappt via open stretch. Vann loppet gjorde Princess Face, som är döpt till en prinsessa men blev drottning, och hon gjorde ett strålande lopp från ledningen.

Hästen var fjolårets stora krigare, och köptes för stora pengar av hårdsatsande Stall Courant inför den här säsongen. Fyraåringen hade innan finalloppet förlorat årets två första starter, därför var det säkerligen oerhört skönt för familjen Kolgjini att hästen levererade – och visade att hon fortsatt vill vinna efter förra årets tuffa säsong. 

Trots ett helt iskallt startspår över kort distans tog sig On Track Piraten till Elitloppet, då han vann V75:ans tredje avdelning på Åbytravet efter en mycket stark långspurt.

Christoffer Eriksson agerade hare i ledningen tillsammans med Arazi Boko, som hade mjölksyra modell större 400 meter från mål och det tackade Johnny Takter för som älskar On Track Piraten – och hästen älskar Johnny

De har oerhört bra statistik ihop, och nu väntar Elitloppet för duon men ska man läsa av Takters ord så skulle han inte ha något emot om tränaren Hans R Strömberg avstår Solvallas storlopp då det finns massor av andra miljonlopp som avgörs över längre distanser.

För ska sanningen fram är ”Piraten” inte som bäst över kort distans, men jag förstår tränaren – självklart ska hästen vara med i Elitloppet.

Känns helgalet

On Track Piraten fick Nahar i rygg, och det är inte så många hästar som har styrka och mod att stå emot Robert Berghs stjärna över ett upplopp. En sista reflektion: Varför har man tolv hästar i stora lopp över sprinterdistans? Det känns helgalet, och min idé är att man kör en del större tillställningar med åtta hästar, där hästarna startar från spåren ett till sex, samt nio och tio.

Det skulle ge mer rättvisa – det är hästarna värda.

PATRIK FERNLUND