Svenskt spelrekord under Elitloppshelgen

TRAV

Totalomsättningen gick ner.

Men den svenska omsättningen slog rekord under Elitloppshelgen.

– Årets Elitloppet är det bästa Elitloppet i historien. Aldrig tidigare har vi upplevt ett lika stort engagemang från våra svenska kunder, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

Det blev nytt löpningsrekord i Elitloppet då superhästen Nuncio vann på 1.09,2, utvändigt om ledaren, över den engelska milen, 1 609 meter.

Ett annat rekord som slogs i helgen: nytt svenskt spelrekord.

Den totala svenska omsättningen under Elitloppshelgen slutade på 313 miljoner kronor, en förbättring på 4,1 procent från i fjol och nytt rekord. Vinnar-spelet stack ut med en ökning på hela 8,4 procent jämfört med föregående år.

– Vi vill erbjuda Sveriges mest engagerande och spännande spelupplevelser. Att vi nu slår svenskt rekord är ett tecken på att vi tar utvecklingen åt rätt håll. Inte minst med tanke på att vi i år för första gången på många år inte hade jackpott på V75 under Elitloppshelgen, säger Hasse Skarplöth i ett pressmeddelande.

”Väldigt nöjda”

Trots den svenska succén så gick den totala omsättningen för hela helgen ned.

– Vi är förstås väldigt nöjda med helgens siffror, även om spelet från våra internationella partners minskade vilket fick till följd av den totala omsättningen under de tre dagarna slutade på 388 miljoner, en minskning med 3,7 procent jämförelse med 2015, säger Hasse Skarplöth.

Elitloppssändningen i TV4 (kl 14.00-18.25) sågs av totalt 841 000 tv-tittare – med ett genomsnitt på 312 000 under de 4,5 timmarna - och själva finalen sågs av 546 000 tv-tittare.