Sportbladets tips till V75 på Östersund

TRAV

Så tippar experterna till helgens V75-omgång

Här är Sportbladets tips till lördagens omgång på Östersund.

Sportbladets experter Per Nicklasson och Casper Hedberg guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

✓ V75-1

Loppet

Ett klass II-lopp utan en klar förstahäst.

Tipsettan

East Herkules har fin statistik så här långt. Han har vunnit hälften av sina starter och felfri har han bara varit sämre än tvåa en gång på sina tolv starter. Han kan öppna bra och hittar han smidigt till ledningen har han en fin segerchans. Från ledningen har han vunnit tre av de fyra gånger han sprungit i den positionen.

Motbuden

Corroded har två starka insatser i bagaget och körs nu för första gången av Örjan Kihlström. Viola är fint inne i klassen på intjänade pengar.

Skrällbudet

Lindeberg bör få en fin resa på innerspår.

Spetsbudet

Lindeberg är säker från start och har tidigare spetsat från ett svårt fjärdespår i volten. Han kan nog spetsa, men släpper när dito startsnabba East Herkules kommer ångandes?

! Statistik­vinnaren

East Herkules.

✓ V75-2

Loppet

Känns som tilläggshästarna är strået vassare.

Tipsettan

Solör Stegg var väldigt fin senast efter en dryg månads paus. Nu har han lopp i kroppen och Torbörn Jansson i sulkyn. Tillsammans har duon vunnit förut.

Motbuden

Kringelandtellus är den som i första hand utmanar.

Skrällbudet

Mino.

Spetsbudet

Moeses.

! Statistik­vinnaren

Mino.

✓ V75-3

Loppet

Goop brukar få bestämma när han kommer till ledningen. Om det är en sanning även den här gången får de andra svårt att slå hans häst Next to None Sib.

Tipsettan

Next to None Sib kunde inte haka på Sir Ratzeputz senast efter att ha släppt ledningen till denne men den här gången är det andra

förutsättningar. Över kort distans har Next to None Sib alltid bra chans att leda runt om.

Motbuden

Sir Ratzeputz kunde inte hålla undan från ledningen senast trots att han sprang 1.09 sista rundan. Då är det hårda bud. Men kanske att han inte var riktigt lika bra som i starterna före. Risk för nedåtform men tills den är dokumenterad måste han räknas tidigt.

Skrällbudet

Det kan bli bra rens även på tredjehästen Global Patriot.

Spetsbudet

Det brukar inte vara så mycket att snacka om när Next to None Sib har framspår bakom bilen. Undrar om det ens finns tio hästar i världen som kan matcha hans startsnabbhet? Mr Vox skulle kunna vara en av dom, men att han ska ta en längd på Next to None Sib… lägg av...

! Statistik­vinnaren

Global Patriot.

✓ V75-4

Loppet

Två stycken höjer sig, sedan många formstarka.

Tipsettan

Den som hamnar bäst till av Melvin Palema och Cash a Cheque Em har bästa chansen. Hugget som stucket där.

Motbuden

Ner till Tempura?

Skrällbudet

Vi gillar Survival Kit.

Spetsbudet

Survival Kit?

! Statistik­vinnaren

Lady Soldier.

✓ V75-5

Loppet

Vår spik har en historia av galopper och det är främst det vi oroar oss för nu också – fast inte jättemycket.

Tipsettan

Vi har goda förhoppningar om att Valentino Strix ska klara av starten. Det blir kanske ingen snabbstart men det bekymrar oss inte

så mycket. Valentino blir aldrig någon sköntravare á la Sebastian K. men så fin som han sett ut i de två starter han gjort efter vila har vi aldrig sett honom. Felfri tror vi att han vinner från de flesta positioner.

Motbuden

Victor Ruda avslutade suveränt senast och har så gjort i tre av fyra starter i år. Catch the Cash visade toppform i slutet av maj. Om hon tagit de loppen på rätt sätt slutar hon långt framme igen.

Skrällbudet

Serious Try gick en 11-tid i sin andra start för året.

Spetsbudet

Stelina och Ajlexes Cubano är startsnabbast.

! Statistik­vinnaren

Picasso Sama.

✓ V75-6

Loppet

700 000 kronor i förstapris och fem av tio deltagare kommer från två olika – tre från Redén och två från Bergh – stall. Bra bredd på sporten… Men det ser i alla fall på förhand ut att vara ett rätt så öppet lopp.

Tipsettan

När Call Me Keeper lämnade Sverige för en mycket framgångsrik sejour i Frankrike var han nog bara en Silverdivisionshäst sett till

intjänade pengar (även om Call Me Keeper aldrig varit en vanlig häst). I och med att allt blev fel för honom i Elitloppet är det fortfarande oklart hur bra han är med svenska förhållanden. Men känslan är att han är riktigt, riktigt bra. Så bra att han, trots bakspår, mycket väl kan klå delar av den svenska eliten.

Motbuden

Robert Bergh har två heta segerkandidater i Nahar och Ed You som båda visat toppform på slutet. Royal Fighter räckte inte i Elitloppet, men det är ju trots allt två snäpp högre än detta, så det finns inget som säger att han inte ska kunna räcka här.

Skrällbudet

Windy Ways fick dödens senast – det är för tufft för alla hästar, utom Nuncio då, i dagens jämna travsport. Det var inget fel på hennes insats då – heller.

Spetsbudet

Royal Fighter och Nimbus C.D. är startsnabbast, med plus för Royal Fighter. Men det återstår att se om dom tar sig förbi Västerbo Highflyer och Ed You.

! Statistik­vinnaren

Call Me Keeper.

✓ V75-7

Loppet

Antingen får vår tipsetta till det eller så är det rätt öppet.

Tipsettan

Scarlets Mirakel galopperade i ledningen en bit in på upploppet senast. Det är omöjligt att säga hur det hade gått – han hade kunna vinna, sämst blivit trea. Samtidigt är det svårt att bortse från att han för andra starten i rad tappade aktionen. Men det är nog mest tillfälligheter och vi tror alltså en hel del på honom även den här gången.

Motbuden

Reorder har toppform. Spurtar alltid vasst. Dragon Powerfly har fungerat klart bättre i år. Oki Doki Face kan mycket väl leda runt om.

Skrällbudet

Daddy’s First kan bli farlig om tempot blir hårt.

Spetsbudet

Oki Doki Face och Scarlets Mirakel är de två mest spetssugna hästarna och båda är startsnabba. Det finns några till som kan blanda sig i striden.

! Statistik­vinnaren

Oki Doki Face.

Per Nicklasson & Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav

V75

V75-tips