Chefen: ”Är fantastiskt nöjd med startfältet”

avErik Pettersson

TRAV

Ingen Readly Express.

Men Propulsion och nio andra högkapabla profilhästar gör upp i Norrbottens Stora Pris.

– Jag är fantastiskt nöjd med startfältet, säger travbanechefen David Ziimmer om loppet med en miljon kronor i förstapris.

Drömmen var att bjuda på en match mellan Readly Express och Propulsion.

Men Norrbottens Stora Pris och Bodentravet fick nöja sig med en av dem - Propulsion - som jagar tredje raka segern i miljonloppet.

– Det är väl den matchen alla arrangörer drömmer om. Men jag förstod att det var en väldigt liten möjlighet när Readly Express skulle till Östersund. Jag vet också att Timo Nurmos, så klart, inte tar några risker, det är en förstaklassens jäkla hästkarl. Det var en dröm, men man drömmer redan om något slags mästarmöte här nästa år. Vårt lopp blir bättre och bättre och vårbana är alltid i toppskick, det värderar många tränare in när de ska matcha sina hästar.

”Utmanare som vill vara med och kriga”

Vad säger du om loppet på lördag? 

– Jag är fantastiskt nöjd med startfältet. Det är fyra hästar med 10 000 startpoäng eller med mer. Spårlottningen satte en extra clou på loppet också. Propulsion har vunnit de två senaste åren och det kan bli så igen, men det finns utmanare som vill vara med och kriga. Vi har startsnabba hästar, ett häftigt hemmaekipage, starka hästar och ”Proppen” som…har allt, säger travbanechefen David Zimmer.

Lördagens tävlingar startar sent, V75-1 körs 20.30. När Norrbottens Stora Pris avgörs har klockat hunnit bli 22.46 på lördagskvällen.

– Väderleken ser bra ut just nu och vi hoppas på tur i år. Vi har haft lite stolpe ut med vädret två år i rad. Vi hoppas att alla nationella- och internationella gäster får se Norrbottens Pris i midnattssol, det är en unik upplevelse att få uppleva.

Publikrekordet den här tävlingsdagen är dryga 11 000 personer. Vid bra väder hoppas Zimmer nosa på de siffrorna.

– Om det är bra väder så kommer nog 10 000 personer, säger han.

”En reklamhäst för travsporten i framtiden”

Vad säger du om V75-omgången och tävlingen i allmänhet?

– Dels så kommer alla tvåbenta stjärnor, Adielsson, Takter, Goop. Jätteroligt att ha de namnen på plats. Sen de fyrbenta, vi fick ett mycket bra brons- och silverlopp, bättre än vanligt. Olle Rols och Mats Rånlund kommer upp från Malmö. Rånlund var mycket framgångsrik och champion på Bodentravet innan han flyttade till Malmö, där han bott i snart 40 år. Men han pratar som om han flyttat från Boden i går, ha ha. Senast han var här och tävlade var 1988, så att han kommer med Olle Rols är en karamell för hemmapubliken.

– Och sen då Very Kronos, som kanske är en häst för Norrbottens Stora Pris i framtiden, eller med all säkerhet. Han kommer vara en reklamhäst för travsporten i framtiden.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Boden

Trav