”Vi bygger V75 och sporten...”

Publicerad 2017-01-02

ATG:s vd Hasse Skarplöth om V75 under jul och nyår.

ATG:s V75-maraton Winter Burst är över.

Det kördes åtta omgångar på nio dagar och totalt omsattes det 439 miljoner kronor.

– Det har varit bättre än vi hade förväntat oss, säger ATG:s vd Hasse Skarplöth till Trav365.

V75 i Sverige, Norge och Finland.

Åtta omgångar på nio dagar under jul och nyår.

Så här säger spelbolaget ATG om nyheten Winter Burst som avslutades med Grand Final på Mantorp i lördags.

– Tanken från vårt håll var ju att skapa en engagerande spelupplevelse i mellandagarna. Där V75 Winter Burst skulle bli en bra, och den givna mötesplatsen, för våra kunder. Och det blev en bra mötesplats för spel, men sen så återstår naturligtvis mycket analyser och vi ska titta på siffror, säger ATG:s vd, Hasse Skarplöth, till Trav365.

”Fantastisk omsättning”

Totalt omsatte Winter Burst-omgångarna 439 miljoner kronor.

– Det var en fantastisk omsättning hela veckan, som kröntes på nyårsafton där vi hade årets högsta V75-omsättning, säger Skarplöth.

Omgången på Mantorp 31 december omsatte 147 miljoner kronor.

Vad hade ni för förväntningar på hela veckan i allmänhet och multijackpotten på nyårsafton i synnerhet?

– Vi visste inte hur mycket jackpott det skulle bli på nyårsafton, så det är lite svårt att säga, men jag trodde på lägre siffror.

– Söndagen 25:e på Umåker överlevererade och även Örebro 23:e december, det var högre än vi hoppats på. Det har överlag varit bättre än vi förväntat oss. Men sen så ska man ju säga att det var svårt att sätta någon prognos på förhand då det är första gången vi genomförde det här.

”Bygger V75 och sporten”

Vad säger du om kritikerna som tror att det här upplägget urvattnar varumärket V75?

– Några saker som är viktiga för att inte vattna ur varumärket V75, är dels att det är god sportslig kvalitet, det har varit största oron, att få till bra startfält, så många dagar i rad. Men det sportsliga har också överträffat mina förväntningar. Det är vinter och en hel del hästar är inte ute och tävlar den här årstiden, men det har varit jäkligt bra tävlingar. Och så länge vi klarar av att ha hög sportslig kvalitet, ha publik på banorna och en skaplig omsättning så är jag inte rädd för att vi urvattnar varumärket.

Skarplöth ser det tvärtom. En satsning som Winter Burst är något som lyfter V75 och sporten trav.

– Vi bygger V75 och sporten med en sån här kraftsamling på ett sätt som vi inte har möjlighet att göra andra tider på året. Det blev ganska hajpat och folk såg fram emot nyårafton.

Kan ett liknande upplägg tänkas köras fler gånger per år?

– Det är absolut värt att titta på, vi stänger inga dörrar, men det är inget som är inplanerat. En viktig förutsättning är att folk har tid. Det kanske folk har på till exempel sommaren, men då är många iväg på semester och kanske inte tänker på hästar och V75. Mellandagarna var en bra period att köra det här på, det gäller att hitta rätt ställen på året.

Kommer ni att köra Winter Burst 2017 också?

– Förutsättningar finns för det i tävlingskalendern, men vi ska utvärdera det här ordentligt innan vi spikar något. Omsättningen har varit bra, men vi ska titta på tv-tittandet hur många som varit med och spelat och mycket, mycket annat, säger Hasse Skarplöth.

Följ ämnen i artikeln