Trav

Stefan Hultman: ”Trött och lite sliten”

Av: 

Christoffer Wickman

Stefan Hultman.
Stefan Hultman.

TRAV

Stefan Hultman gjorde debut som travexpert i TV4 under söndagen.

När Trav365 når honom under måndagen är det en sliten, men glad 53-åring.

– Jag var lite spänd och nervös, men det var fruktansvärt kul, säger han.

Det var i slutet på förra veckan som TV4 gick ut med ett pressmeddelande om att tränarlegendaren Stefan Hultman är klar som ny expert i kanalen.

– Han är ett fynd, sa Jörgen Cavelind, exekutiv producent på produktionsbolaget Kanal 75.

Debuten skedde under söndagen då det var Extra V75 med Svenskt Travderby och Derbystoet från Jägersro.

Hultman hade innan sin tv-debut gjort en hel del inspel i ATG Live och hyllats stort – något han även gjorde efter sin tv-debut.

”Fick den känslan som när man själv höll på”

– Jag är lite trött och sliten i dag, skrattar Stefan Hultman när Trav365 når honom under måndagen och fortsätter:

– Jag var faktiskt lite spänd och nervös innan vi drog igång i går, jag har ju varit med i ATG Live tidigare men det här var lite annat. Men, det släppte ganska fort när jag och Patric Skoglund satte oss ner och började kika lite värmningar och sådär.

Hur tyckte du din tv-debut var?

– Jag måste säga att det var fruktansvärt kul, det kändes verkligen att man var med i matchen och man fick upp lite den där känslan som man hade när man själv höll på. Nej, det var väldigt kul.

”Får inte hamna i något fack”

I slutet av förra veckan gick det ut ett pressmeddelande om att du är klar för TV4, vad är det som är tanken här framöver?

– Jag ska vara med varannan vecka, jag ska i och för sig vara med redan nu på lördag igen från Solänget men det är sagt varannan vecka, jag och Jennifer Tillman ska dela på det, säger Stefan Hultman och fortsätter:

– Något som jag tycker är viktigt är att man ser till att vara sig själv, och det kommer jag att göra. Om jag ska tillföra något, så är det att jag är mig själv. Ibland får man sticka ut negativt, ibland positivt, men man ska inte försöka hamna i något fack utan jag ska vara mig själv så mycket som det bara går.

”Äntligen börjar man göra nytta”

Stefan Hultman har vunnit det mesta som går att vinna som travtränare, men tränarkarriären fick ett abrupt slut när han 2015 drabbades av en hjärtattack och därefter fick muskel- och nervsjukdomen myastenia gravis. Vägen tillbaka har varit lång för Stefan Hultman, men nu verkar han ”hamnat rätt”.

– Jag blev trött i går, jag har lite dålig uthållighet fortfarande, men Kanal 75 är schyssta, de är medvetna och de har sagt att vi kör inte för mycket, och vi får se hur mycket min kropp pallar. Jag kunde hålla skärpan hela dagen i går, men när jag satte mig på flyget på väg hem och kopplade av så blev jag trött. Men jag är glad och tacksam, äntligen börjar jag göra nytta, och hitta någon typ av roll som fungerar för mig inom travet, för det är det jag vill, och det är det enda jag kan.

Av det man kan läsa sig till på sociala medier så verkar det vara väldigt många som uppskattar dig i tv-rutan, du får mycket hyllningar.

– Jag blir lite generad när jag får beröm, men jag är glad åt det, det betyder kanske att det finns en framtid för mig i det jag vill hålla på med. Jag är glad och tacksam över människor som säger något positivt, en klapp på axeln emellanåt behöver man.

Vad tyckte du om Svenskt Travderby?

– Ett fantastiskt lopp, det blir kanske inte det loppet vi minns som det värsta vi sett, men det var ett tajt Svenskt Travderby där det hände mycket och man hade väl tre-fyra olika vinnare av loppet över upploppet. Jag är beundrad över Cyber Lane som vann, han visade fantastisk inställning och kunde som slagen komma tillbaka och vinna. 300 meter från mål var det svårt att säga vem som skulle vinna och jag trodde nog Monark Newmen i det läget, men det var ett långt och rivigt upplopp och det var kul, säger Stefan Hultman och avslutar:

– Derbystoet var kanske sportsligt lite vassare med Cash Crowe som imponerade storligen, frågan är om hon inte gett killarna en match om hon varit med där. Det ser ut som hon har lite kvar, vi har inte sett botten i den hästen och i går var hon också lugn och harmonisk. Cash Crowe är en undantagshäst och kan vara den bästa i kullen.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!