Talangen överkörd av flertalet ekipage

TRAV

Hemsk travolycka i Finland under onsdagskvällen

1 av 5

Under onsdagskvällen inträffade en hemsk olycka på Vermo travbana i Finland.

Kusktalangen Hannu Torvinen blev överkörd av flera ekipage och fick föras till sjukhus i ambulans.

– Han hade ont i nacken, vänster fot och i armbågen, säger Hannu Torvinens pappa Heikki Torvinen.

Det var under onsdagskvällen på Vermo travbana i Finland som det kördes ett fint treåringslopp med bland annat svenskbekantingarna Hotshot Luca och Twist of Fate i startlistan.

Loppet fick dock en tråkig utgång då hästen Creation Primero störtade i backen och gick omkull som ledare över upploppet.

Kusktalangen Hannu Torvinen, som körde Creation Primero, kastades i backen och de bakomvarande ekipagen hade inte en chans och körde över Hannu Torvinen.

Ingen fraktur

Hannu Torvinen fick föras till sjukhus i ambulans, men trots de hemska bilderna från travolyckan verkar både hästar och kuskar klarat sig väl – med tanke på omständigheterna.

– Hannu ringde mig från sjukhuset och berättade att han hade ont i nacken, vänster fot och i armbågen. De kommer undersöka honom mer under onsdagen och då får vi bättre svar, sa Hannu Torvinens pappa Heikki Torvinen till Ilta-Sanomat.

Under torsdagsmorgonen meddelades att Torvinen haft mirakulös tur i oturen. Läkarna har inte inte hittat några benbrott eller inre blödningar. Det säger pappa Heikki Torvinen till Ravinetti.

I klippet ovan kan du se olyckan 3.10 in i klippet.