Takter tillbaka – kör miljonloppet

Publicerad 2017-05-10

Han missade Finlandia-Ajo på grund av ryggskott – på lördag är Johnny Takter tillbaka för att vinna Drottningens Pokal på Åby.

I söndags missade han att köra D.D’s Hitman som vann miljonloppet Finlandia-Ajo.

Nu är stjärnkusken Johnny Takter kvitt sina akuta ryggproblem och siktar på att köra igen på V75 på lördag – då han kan vinna ett annat miljonlopp.

– Jag ska till en kille som ska tejpa mig på fredag, säger han till Trav365.

Sulkyartisten Johnny Takter skulle ha flugit till Helsingfors i söndags för att köra stjärnhästen D.D’s Hitman i storloppet Finlandia-Ajo.

Men han vaknade med akuta ryggbesvär och var tvungen att stryka sig.

– Det var ett riktigt ryggskott, jag rullade ur sängen i söndags morse och kunde inte gå.

”Det unnar jag honom”

Ersättaren i sulkyn, Ulf Ohlsson, gjorde inga fel bakom Petri Puros ”Hitman” - han rattade hästen till seger i miljonloppet.

Hur kändes det för dig att missa loppet?

– Det var tvetydigt. Jag hade gärna velat köra hästen, jag gillar honom skarpt och var nyfiken på distansen (1 609 meter) och vet att det är en krigare, säger Takter och fortsätter:

– Men självklart är jag glad att han funkar och jag gillar Petri som yrkesman, jag gläds åt hela ekipaget. Och att Uffe fick chansen, det unnar jag honom, han är värd det. Jag ser det inte som något problem. Det är tråkigt att det ska hända, men hela sommaren är full av storlopp.

”Krävs finsnickeri”

Redan på lördag kan Johnny Takter vinna ett annat storlopp åt Petri Puro, Drottningens Pokal med undantagshästen Cash Crowe.

Och stjärnkusken verkar sikta på att köra till helgen.

– Jag mår bra nu. Jag har nyss varit hos en massör och jag var hos en osteopat i tidigare, jag tror inte det ska vara några problem. Jag ska till en kille som ska tejpa mig på fredag.

– Men jag vill inte ha det här igen, det kan jag lova dig, så jag ska gå till en kille som får lägga upp ett program till mig. Här krävs ”finsnickeri”.

”Ingen vanlig fyraårsmärr”

Vad säger du om Cash Crowe, som galopperade i försöket till Drottningens Pokal, men tog sig till final ändå?

– Det är en kanon, kolossalt bra kapacitet i henne. Hon gick snabbast till slut, trots att hon galopperat senast, jag hoppas hon får visa hur bra hon är.

Ni har spår 12 i finalen, men det låter inte som du gett upp, tror du att ni vinner?

– Det här är ingen vanlig fyraårsmärr, men det är klart att läget gör att det blir lite minus, men vettigt spår så…

– Hon har kapacitet, teknik - hon har allt. Det som skulle vara är att hon några få löp i sig, men hon är inte borta på något sätt, hon går jättebra bakifrån.