Toppspiken – som ska ge 15 miljoner

avErik Pettersson

TRAV

Trav365:s superguide inför Grand Slam 75

1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Magnesia är söndagens mest prisvärda spik.

Grand Slam 75 på Solvalla i helgen.

Trav365:s expert guidar mot 15 miljoner kronor – och bjuder på toppspik.

– 3 Magnesia (GS75-) är i poängbehov, har ett lopp i kroppen och bra läge, hon har toppchans, säger Erik Pettersson.

V75 avgörs på Jägersro under lördagen.

Söndagens Grand Slam 75-omgång kommer den här helgen till Stockholm och Solvalla.

Sju lopp ska avgöras och en ensam vinnare på spelformen är garanterad 15 miljoner kronor.

Trav365:s expert Erik Pettersson har synat omgången i sömmarna och går igenom omgångens nyckelhäst.

✓ Prisvärda spiken:

Häst: 3 Magnesia (GS75-7)

Kommentar: Westholm-stoet Magnesia är en häst som jag gillar och alltid gillat. Hästen har ett lopp i kroppen nu och är i poängbehov. ”2:an” längst ner i raden försvinner vid flopp på söndag, vilket betyder att stallet nog gärna ser en mycket bra position. Magnesia är streckad till åtta procent i skrivande stund, dock är omsättning låg, så kommer att stiga – men det är mumma ändå. Från bra spår bör Oskar J lägga lasset från start och då kan det bli spets, därifrån lägger inte det femåriga stoet. Men hon kan även vinna från andra positioner och det här känns helintressant.

✓ Bästa miljondragen:

Häst: 11 Violet Hill (GS75-1)

Kommentar: Den här hästen hade tränaren Stig H Johansson höga tankar om i fjol, men det har inte riktigt blivit så bra. Än. Senast gick hon i mål med till synes krafter kvar - och nu hoppar Björn Goop upp = mycket intressant. Det ser ut att bli lite körning från start mellan flertalet ekipage, det skulle gynna Violet Hill rejält. Jobba, BG!

Häst: 1 Djorkaeff Sisu (GS75-4)

Kommentar: Det här är en fin häst som nu gjort några starter hos Svante Båth. Den här gången hoppar Erik Adielsson upp i sulkyn för första gången vilket jag tycker är hyperintressant. Hästen har inte kunnat öppna så bra hittills, men det kryllar inte av startsnabba i loppet, så det kanske kan bli pik, med Eriks hjälp…Oavsett: när favoriten har spår 12 så är det givet att plocka med Djorkaeff Sisu. Bara namnet förpliktigar ju, den franske mittfältare Youri Djorkaeff var en personlig favorit i 98-VM.

Häst: 1 Sigel Garline (GS75-5)

Kommentar: En fin häst som värmde strålande inför senast, men galopperade då i loppet och spoilerade sina segerchanser. Jag tyckte att upphämtningen efter galopp var bra och nu är spåret mycket bättre än senast. Orutinerad häst och innerspår kan sluta i fiasko, men skulle Hans-Owe Sundberg få iväg sin valack kan det här bli kul. HOS visade fin stallform i veckan, plus!

Häst: 5 Carisma Sisu (GS75-2)

Kommentar: Är en klart dugligt sto som trivs i spets/främre träffen. Vet att stallen var nöjda med hästen inför senast, men då slutade det med galopp. Perfekt startspår nu, då spår 5 över 1640 är klart bäst, statistiskt sett. Om Ohlsson lyckas komma till ledningen så får favoriten 9 Hochthereitis Sox skynda sig för att vinna.

Häst: 10 Ditty Bopper (GS76-6)

Kommentar: Är ingen superhäst, men har blixtrat till då och då i sin karriär. Med lite tempo i loppet kan nog den här donnan speeda förbi ett gäng till slut. Varför inte alla? Uteslutet är det inte. Garderingsstreck.

✓ Tänk på att…

… det kommer vara vårväder i Stockholm hela helgen och banan på Solvalla kommer vara toppbra och superfin, vilket normalt gynnar hästarna med bra spår, som kan nå ledningen, eller en bra position i främre träffen.

… stall Walmann tycker att 9 Hochthereitis Sox (GS75-2)  är bästa chansen, bland många, i omgången.

… favoriten 12 Titan Brodde (GS75-4) är alla gånger bäst i loppet, men väldigt knepig och körs den här gången av lärling.

✓ GS75-förslag:

GS75-1: 2, 5, 7, 11

GS75-2: 5, 9, 11

GS75-3: 2, 3, 7

GS75-4: 1 Djorkaeff Sisu

GS75-5: 1, 2, 3, 5, 6, 9

GS75-6: 1, 3, 4, 6, 7, 10

GS75-7: 3 Magnesia

1 296 rader/1 296 kronor