”Inget stall har det bättre förspänt...”

TRAV

FERNLUND INFÖR EXTRA V75: ”Familjen Kolgjini kommer ösa in segrar” Analysen lopp för lopp – bästa spiken

De anfaller på alla fronter.

Inget stall i Sverige har det bättre förspänt inför travsäsongen 2017.

Familjen Kolgjini kommer ösa in segrar under våren och sommaren.

När man synar Lutfi Kolgjinis träningslista dyker 157 hästar upp och den ena toppstammade efter den andra vilar man ögonen på. Jag gillar att hitta hästar med lite pengar på sig i förhållande till kapaciteten, som har kunnande för att klättra fort genom klasserna – hela vägen upp till världseliten.

Like a Star, Platon Face, Rushmore Face, Ulisse Kronos, Marciano, Rigel Face och Rajesh Face. Bra hästar, eller vad tycker ni? I min värld är det atleter som har potential att bli hur bra som helst. Typ.

Det häpnadsväckande är att ingen av dessa har över 320 000 kronor på kontot.

Familjen Kolgjini, med Lutfi och Adrian i spetsen, har trav-Sveriges hetaste stall och med de nyss nämnda hästarna i ladorna, plus redan etablerade stjärnor, är frågan: Hur ska de misslyckas?

Jag har en stark känsla av att trav­sommaren 2017 kommer domineras av Kolgjinis och det är något travpubliken älskar. När Adrian drog till USA för jobb suckade pappa Lutfi och menade att han nu var tvungen att åka på trav och köra hästarna i lopp. Hur det gått? Succé!

Pappan i huset har i år en segerprocent som kusk på 41, vilket är smått oslagbart, och innerst inne vet jag att han älskar detta. Han älskar att tävla, han älskar att vinna och han älskar att få bjuda på fräcka citat. Sen att det går bra för sonen gör förstås ­inte saken sämre.

Om­gångens bästa spik

 På söndag startar just Like a Star på V75 på Halmstadtravet och efter inledningen på 2017 där det blivit två segrar på två starter funderar jag knappt på förlust. Det är en grym häst som jag tror tidigt sitter i ledningen och sedan vinner V75-4. Om­gångens bästa spik, i mina ögon.

Övriga lopp i korthet:

V75-1: Öppet. Ta många är mitt råd. Varnar för Augustus F. och så gillar jag Alkalazier Am som är en härlig kämpe.

V75-2: Två hästar sticker i ögonen på mig. Al’s Espresious är kapabel och jag tror på vettig chans även om galopp­risken alltid finns där. Dock är Virtual Leg ingen man leker med, håller han sig i skinnet och inte visar Ready Cash-nerverna blir det åka av.

V75-3: Winner’s Wine är en spännande idé. Mycket fin häst som gör comeback. Skulle han nå tätpositionen säljer han sig dyrt. J.H.Mannerheim och Ferrari River också givna att plocka med.

V75-5: Ultra Bright svarade för en svettig årsdebut och kan leda loppet från start till mål. Men Darling Hornline har varit fin i banjobb och Johnny Takter älskar henne.

Ett starkt lås.

Ska alltid räknas

V75-6: Carabinieri har ett av trav-Sveriges största hjärtan. Vilken krigare! Han ska alltid räknas, men Sevilla och Bravo Navarone (debut Kolgjini) är inte enkla att ta sig förbi.

V75-7: Öppet. Valentin är starkast, men frågan är om han har snabbheten som krävs för nu kommer de springa en 1.13-tid. New Moon Pellini var imponerande senast, Avec Wine ska tävla i jänkarvagn och så givet­vis Kolgjinis Marciano. Ett system ­utan Kolgjinis verkar farligt för dagen …