”Helt sjukt att se sitt hem brinna”

Av: Daniel Söderbäck, Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:

Storbrand hos travtränaren: ”Det är jobbigt, man har ju hela ens liv i huset”

1 av 4 | Foto: PRIVAT/KANAL75
Travtränaren Peter G Normans villa brann ner: ”Det är jobbigt, man har ju hela ens liv i huset”, säger Norman.

Travtränaren Peter G Normans villa totalförstördes av en brand under tisdagen.

Nu berättar han om chocken.

– Det är jobbigt, man har ju hela ens liv i huset. Men ingen har kommit till skada som tur är och man får vara glad att det inte hände på natten, säger Peter G Norman.

Det var strax innan 16 på tisdagseftermiddagen som sajten märsta.nu rapporterade om en storbrand vid Erikssund i närheten av Sigtuna.

Enligt sajten så är ett boningshus övertänt och totalförstört.

– Det är en 300 kvadratmeter villa som är helt övertänd, säger Magnus Bengtsson, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral till sajten. Larmet om branden kom in till räddningscentralen klockan 15.22.

Avlöser dagpersonalen

Uppgifter till Trav365 gjorde gällande att villan tillhör travtränaren Peter G Norman. Något som han själv bekräftade när Trav365 var i kontakt med honom, strax efter larmet.

– Den senaste informationen vi fick var 16.03. Då hade halva huset brunnit upp, säger Magnus Bengtsson till Trav365 och fortsätter:

– Vi kommer fortsätta släckningsarbetet ett par timmar till och nattpersonalen kommer till platsen och avlöser dagpersonalen. Vår prognos är arbetet ska vara klart framåt 21 i kväll.

För Kanal75 berättar Peter G Norman om chocken.

– Vi var i stallet som ligger några hundra meter därifrån och jobbade. Jag var nere och hämtade posten och såg att det rök bakom skogen. Jag skyndade tillbaka och trodde att det var stallet som brann. Men när jag kom uppför kullen såg jag att det var mitt hus som var övertänt, berättar Peter G Norman.

”Trodde inte det var sant”

– Det var helt sjukt att se sitt hem brinna. Jag trodde inte det var sant och jag såg direkt att det var chanslöst att göra något. Räddningsstjänsten håller på med eftersläckningsarbetet och de gjorde allt för att begränsa branden. Det blåste väldigt hårt och det var därför huset blev övertänt så snabbt. Men det blåste åt andra hållet så det var ingen fara för stallet och djuren.

Peter G Norman berättar vidare, att det som finns kvar av huset, som de själva byggde för tio år sedan, är ett skal.

– Men man får vara glad att ingen var hemma och att ingen har kommit till skada. Man tror att det har börjat på övervåningen där båda döttrarna har sina sovrum. Så man är bara glad att det inte hände på natten, säger Norman.

Under 2016 körde Peter G Norman och hans stall in över 4,4 miljoner kronor. Under tisdagskvällen skulle han kört några av stallets hästar vid V64-tävlingarna på Eskilstuna. Norman har ersatts som kusk vid samtliga styrningar.

Publicerad: