Profilens comeback i travet - efter floppen

Fick sparken från trav-tv - nu inleder Fredrik Wikingsson ett samarbete med ATG: ”Roligt att återuppta min livslånga fascination”

Av: Charlie Hedstad

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TR BILD / TR Mediav
Filip och Fredrik intervjuar Johan Untersteiner under sommartravets turné.

Fredrik Wikingsson har jobbat i trav-tv men fick mer eller mindre sparken.

20 år senare är han tillbaka i sporten – med sin vapendragare Filip Hammar.

– Det känns väldigt kul att återigen samarbeta med den här kreativa duon, säger Sten Andersen, Chief marketing & PR officer, på spelbolaget ATG i ett pressmeddelande.

Få har koll på att en av landets största tv-profiler, Fredrik Wikingsson, började sin karriär i slutet av 90-talet genom att få sparken från trav-tv.

– De gjorde ett gigantiskt misstag att anställa mig, har han tidigare sagt till Trav365.

Nu gör profilen comeback inom travsporten, Wikingsson tillsammans med sin kompanjon Filip Hammar har nämligen ingått ett samarbete med ATG.

– Det känns både logiskt och roligt att återuppta min livslånga fascination och frustration med de oberäkneliga fascinerande hästarna, säger Fredrik Wikingsson i ett pressmeddelande.

Ägt travhäst med Peter Forsberg

Duon har tidigare varit aktiva inom travsporten, 2012 köpte profilerna en travhäst tillsammans med ATG:s ambassadör Peter Forsberg. Hästen Lina Klipp blev inget lyckat köp, hon fick den ovanliga diagnosen nymfomani och kom aldrig till start. För ett par år sedan sponsrade ATG tv-profilernas podcast, ett samarbete runt sommartravets årliga turné.

- Det känns väldigt kul att återigen samarbeta med den här kreativa duon. Filip och Fredrik experter på att väva samman högaktuella ämnen med en stor nypa humor och vi är övertygade om att det här kommer bli riktigt bra, säger Sten Andersen, Chief marketing & PR officer på ATG i ett pressmeddelande.

”Brinnande sportintresse”

Samarbetet innefattar Filip och Fredriks populära podcast, duon ska prata om både hästar och sport. Profilerna släpper ett avsnitt varje vecka och har omkring 250 000 lyssnare i veckan. Första avsnittet sänds under torsdagen och pågår under hela våren.

– Fredrik har sin historia i travet och är idag en dedikerad ridförälder. Filip har i sin tur ett brinnande sportintresse med Malmö FF nära hjärtat. Med sina skilda intressen kompletterar de varandra och kan på underhållande sätt spegla ATG:s engagemang inom både häst och svensk idrott, men också vårt spelutbud, säger Sten Andersen.

Se klipp när Fredrik Wikingsson jobbar som travreporter här! [Extern länk]

Publicerad: