Casper Hedberg

”Leder från start till mål – spikas på V75”

Casper Hedbergs V75-krönika – lopp för lopp • Lördagen den 2 oktober på Skellefteå

Bird Lane leder från start till mål och spikas i V75-3.
Bird Lane leder från start till mål och spikas i V75-3.

Jackpottyran fortsätter och omgången är boostad med massa extramiljoner.

Det är ungefär som att spela sänka skepp. Det finns några favoriter stora som kryssningsfartyg som man får träff på direkt. Men var döljer sig optimistjollarna?

Jag tar på mig lotsmössan och guidar er genom skären.


ANNONS: V75-jackpott 58 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


V75-1: Som av en händelse inleds omgången med ett voltstartslopp och kan man gissa att ATG önskar sig omstart för att förskjuta spelstopp en aning? 

Nåja, låt gå. För mer pengar i potten ger mig mer pengar i plånkan. För denna vecka sitter sjuan! Så måste man tänka som spelare när man simmar runt i sin guldfiskskål helt utan minne av hur det gick förra helgen.

Men volt ger också loppet en extra krydda. Leave Your Sox On och Mellby Ironman är två hästar vars chanser smolkas en aning av startspåren. Men de är samtidigt så pass bra att de kan vinna ändå.

Startmetoden gör loppet öppet och jag streckar många.

Hörde röster

V75-2: Först var jag inne på att gardera Tangen Haap. Spår nio över kort distans är nämligen ruggigt överskattat. Men efter att jag hört lite röster (tränarintervjuer) känns det plötsligt troligt att Tangen Haap sitter i ledningen tidigt och hur ska han då förlora?

Stjärnblomster kan bara tänka sig att släppa ledningen till Tangen Haap och även om Erik Adielsson inte är kusken man ger köroder till har tränaren Björn Karlsson på flera håll gjort klart att ett tidigt avancemang är det troliga scenariot.

1+1=2.

V75-3: Bird Lane är stor favorit och det är bara att konstatera att fler än jag kan räkna.

Springer Bird Lane säg 1.14,0 måste tillägghästarna på första tilläggsvolten ner på en låg 13-tid och de hästarna som står längst bak ner ytterligare cirka 0,7 sekunder för att hinna ikapp.

Det känns inte troligt.

V75-4: Eld Tekno kommer att trenda rejält och är loppets skrik. Jag förstår tankegångarna men känner mig som en tråkmåns när jag påpekar att han galopperat i de två senaste starterna.

Nej, både Eld Tekno och Buska Blyg är sårbara och här kan det skrälla. Jag säkrar för det i alla fall.

V75-5: Underbarosåfin verkar inte ha begåvats med storebrorsan Kavatosåfins startsnabbhet, så spår ett är en potentiell fälla. Men bröderna har bägge ärvt talang och Underbarosåfin är ändå min förstahäst i loppet.

B.Sacamano har helt rätt riktning på formkurvan och vann senast överlägset och såg dessutom ut att ha krafter kvar.

Jag dubblar systemet, för vinner inte den ene så vinner den andra.

Får jag önska röstar jag för dött lopp.

V75-6: Devils Tounge var inte långt ifrån att kvala in till Kriteriefinalen och tillhör skaran av de mer talangfulla treåringarna i landet.

Sandra Eriksson har kört Devils Tounge med förnuft och nu, från ett perfekt läge, kan hon kosta på sig att satsa framåt och då bör han ta sig till ledningen.

Den som tänker spika tar på förhand inga stora risker, men när jag nu väljer att spika Tangen Haap har jag möjlighet till att gardera Devils Tounge.

Money Smile har vunnit trots tuffa upplägg och tufft upplägg lär behövas igen om han ska komma till från spår elva. Men formen är så pass fin och V75-procenten så pass lockande att jag inte kan motstå frestelsen.

Hitta någon

 V75-7: Spickleback Face debuterade för Daniel Wäjersten senast och vill ni få fredagsfeeling är det bara att kolla det loppet i lopparkivet.

Hitta någon som tittar på dig med samma lyster som Spickleback Face lyste av senast och du har funnit svaren på livets alla gåtor.

Kanske också lösningen på V75-7.


ANNONS: V75-jackpott 58 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


Helgens tips


1. 9 Tangen Haap (V75-2)

Kanske bättre än någonsin. Sitter i ledningen efter ett halvvarv?


2. 1 Bird Lane (V75-3)

Leder från start till mål.


3. 12 Spickleback Face (V75-7)

Glänste verkligen i regidebuten senast och det blir nog rejäl körning i inledningen så bakspår behöver inte betyda game over.

Casper Hedbergs V75-system

V75-1: 5–9–7–4–11–1–3 (10–2)

V75-2: 9 Tangen Haap (2–3)

V75-3: 1 Bird Lane (12–8)

V75-4: 7–4–3–11–15–12–5–8–1–14 (13–6)

V75-5: 1–6 (2–5)

V75-6: 5–7–11 (10–2)

V75-7: 1–12–5–7–2 (4–10)

2 100 rader/1 050 kronor

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN