Stamkunderna vann miljoner: ”Skakade”

Snackisen i den lilla byn • Drog in 4,5 miljoner på V75 – mest i Sverige: ”Många ortsinvånare är glada”

Gulfmacken i det lilla samhället Hällevadsholm vann 4,5 miljoner på V75 – bäst i landet.

Snacket är redan i full gång vilka de 44 vinnarna är.

– Jag skrek i butiken så kunderna vände sig om, säger hjärnan bakom systemet, Markus Hallberg, till Trav365.

Under lördagen avgjordes V75 från den norska banan Bjerke.

Omgången innehöll en mindre jackpott där en ensam vinnare kunde lägga beslag på 33 miljoner kronor.

Trots att omgångens största favorit, Månlykke A.M., var överlägsen i V75–1 skulle det bli stora pengar.

Men när det återstod två avdelningar var värdet ”bara” uppe i 6 119 kronor men som så många gånger förr kan mycket hända på slutet – och det gjorde det också.

Skrällde rejält på V75: ”Skrek”

I det lilla samhället Hällevadsholm på västkusten, tre mil norr om Uddevalla, var spänningen mycket hög då ortens Gulfmack gjort ett lysande system som i princip satt med alla hästarna kvar i V75–6 och V75–7.

Butiksägaren och hjärnan bakom systemet, 50-årige Markus Hallberg, berättar om dramatiken under lördagskvällen.

– Jag höll på att beställa tobak på macken när sista spiken satt (Calmass, V75–5). Då hade jag alla i sjätte och nästan alla i sjunde. Jag ringde kompisen Jimmy som också gör andelar. Sen skrällde det rejält i V75–6 då Fire n'Fury kom loss och vann. Jag skrek i butiken så kunderna vände sig om och undrade vad det var som hände, säger Markus Hallberg och berättar vidare:

– Det kunde faktiskt blivit ännu mer pengar i sista men det var ändå en bra vinnare (sjuprocentaren Mister Donald). Då ringde jag Jimmy igen och sa att det kanske blir över en miljon. Jag stod och skakade och sedan såg jag utdelningen. Det var tur i de två sista loppen. Favoriter hade kunnat vinna och då hade det inte blivit så mycket, men jag gillar att ha alla i slutet.

Vad kände du när du insett att ni vunnit så stort?

– Det var väldigt roligt och önskvärt för man har varit så nära många gånger. Senast i onsdags på V86 var vi en ynka meter från att vinna 50 000 kronor per andel. Men nu gick det vägen och så fantastiskt roligt för alla kunder i butiken och på nätet.

Gulfmacken i Hällevadsholm kan nu titulera sig som det ombud som dragit in mest pengar på V75. 44 kunder vann över 100 000 kronor.
Gulfmacken i Hällevadsholm kan nu titulera sig som det ombud som dragit in mest pengar på V75. 44 kunder vann över 100 000 kronor.

”Helt sjukt – stigit på kompislistan”

Markus Hallberg är mycket travintresserad och har varit en flitig spelläggare på trav för butiken i många år.

Gulfmacken är en samlingspunkt och ett nav för de drygt 800 personerna som bor i bygden.

De kunder som satsat 400 kronor på andelsspelet ”Den Store Stygge” kan nu glädjas åt ett saldo på 105 000 kronor på sitt ATG-konto.

Sjuorna betalade denna lördag 1 385 315 kronor och då systemet var inlämnat 2,93 gånger så blev den totala vinsten 4 576 225 kronor – mest inspelat i hela landet.

Redan under lördagskvällen inleddes spekulationerna om vilka som vunnit stort i den lilla orten (nära Munkedal).

– Det är helt sjukt egentligen att vi spelat in mest i landet. Jag har nog stigit på kompislistan och det är många ortsinvånare som är glada, jag vet flera som varit med på systemet. Jag hade en liten del själv men det är en optimal lycka att kunna glädja andra.

– Snacket har varit igång, hela byn pratar. På Facebook om vilka som kan ha vunnit och det är hundratals som tackat och gratulerat. Det är mycket pengar och så roligt för de kunder som varit trogna och försökt vinna. Jag minns särskilt en kund som inte fick sitt barnbarn att somna så han tog en andel i stället. Personen ringde och tackade och var överlycklig. En annan vinnare hade ingen aning om vad som hänt när jag berättade. Alla vill nu veta vilka vinnarna är, avslutar Markus Hallberg.

Fire n'Fury (V75–6) och Mister Donald (V75–7). Två upploppsstrider som gick helt rätt för lirarna i den lilla orten Hällevadsholm.
Fire n'Fury (V75–6) och Mister Donald (V75–7). Två upploppsstrider som gick helt rätt för lirarna i den lilla orten Hällevadsholm.
Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN