Mejla

Micke Nybrink

Vi måste attackera med ett mått av vansinne

Micke Nybrinks V75-krönika – lopp för lopp • Lördagen den 18 september på Färjestad

Mystic Mom och Magnus A Djuse spikas på V75.
Mystic Mom och Magnus A Djuse spikas på V75.

Det funkar inte med normala, sunda tips.

Är inte stöpt i den formen.

Storfavoriter jag håller i handen faller som skjutna i ryggen.

De underskattade skrällarnas land är mitt revir.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


Nej, det är inget handikapp att sitta bra till på Färjestad. Upploppet är 177 meter (kort) men kan kännas som 137, de rinner/hinner undan, även när de är lite stumma. Förra året, samma omgång, vanns tre av loppen från spets och ingen vinnare satt längre bak än andra ytter. Köplats suger.

Ändå är det bra betalt i Värmland med tre miljonvinster de fem senaste omgångarna och jätteskräll i åtta av de 35 senaste V75-loppen.

Exakt, vi måste attackera omgången med ett visst mått av vansinne. My home town.

Halvvägs utför stupet

V75-1: Beartime vill försvara ledningen och vinna på det sättet. Men det blir svårt med raketen Önas Nougat från fjärdespår, i suget bakom bilen.

Anar hård körning ändå och chansar (bort mig?) direkt med spik på Mas Capacity. Ni såg honom nyligen när han gav Admiral As en liten match runt sista kurvan i V75 på Bergsåker. Den rökaren hade gett överlägsen vinst i alla andra gäng, nu sprang han på en stjärna.

Senast smög han med i Finland, kördes snällt och såg härlig ut över mål. Mas har aldrig varit bättre och numera galopperar han ju inte stup i kvarten.

V75-2: Omöjligt i lägsta klassen, 1 640 volt och alla mot alla. Favoriten Mister K.O.Z. plockar jag bort, han kan vinna men är överspelad och spår två med volt är halvvägs utför stupet.

Ni måste ha med Constant Caviar. Måste. Han är definitivt ett vinstbud.

Näst senast var han mycket bra från ledningen i ett V86-lopp som vanns av Money Smile (grym pålle) och senast fick han inte chansen från tredje inner i Norge.

V75-3: Jag chansar bort Disco Volante. Han stumnade helt i senaste comebacken efter vila och full väg är inget plus.

Missle Hill är jättebra men kolla även hur starkt Mellby Free avslutade i spåren i Sundsvall Open Trot senast. Megarysen är Ragazzo da Sopra.

Fast med sparat

V75-4: Veckans drag är Mystic Mom. Han vinner, jag (dåren) är nästan säker på det. Om han inte fått Maestro Crowe i knäet 500 kvar näst senast, under full attack, hade han vunnit redan då. Senast satt han fast med massor sparat i mål.

V75-5: Bugatti Miles hade inte hängt med den första biten i ett kallblodslopp senast. Men hans sista 1 200 i spåren var urstarka och han har fin chans, även om han tar det lite easy i början.

Loveexplosion H.C. stack till ledningen 1 900 kvar senast och försvann. Hästen blir bara bättre och kanske kan köras till front igen?

Tattoo Avenger är bra på riktigt, det fattade vi senast när han skrällde på V75.

Ett gäng råttor

V75-6: Kallblodsloppet utan Månlykke A.M. och Odd Herakles bjuder på ett gäng råttor som dansar på bordet och alla tror att de kan vinna. Tangen Haap är underbar och Björn Karlsson låter extra uppåt. Full gas från Adielsson? Kommer han förbi Åsrud Vilja?

Norska vrålet verkar vara Kleppe Fanden. Två raka, bekväma vinster från ledningen är en sak, nu kanske han inte når dit? Då vete fasen. Våler Nikolai gillar jag och det gör Goop också.

V75-7: Oracle Tile och Deal Done Zet, så klart. Men bomma inte Reddington som var knallbra senast (kolla) och Four Guys Dream som avslutade i 200 sista 200 senast.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


Helgens tips


6 Mystic Mom (Färjestad, V75-4)

Kanonhäst med ständig otur. Nu är det dags.


7 Mas Capacity (Färjestad, V75-1)

Har slutat galoppera. Borde ha bra chans.


3 Constant Caviar (Färjestad, V75-2)

Formtoppad norsk med bra spår och toppkusk.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 7 Mas Capacity (res 1–5)

V75-2: 3–5–6–7–4–11–10–1 (res 2–12)

V75-3: 4–9–6–3–2 (res 1–7)

V75-4: 6 Mystic Mom (res 4–12)

V75-5: 2–5–9 (res 3–4)

V75-6: 5–3–2–6–7–4 (res 1–8)

V75-7: 2–7–10–8 (res 6–5)

2 880 rader/1 440 kronor

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!