Vann 1,2 miljoner på V86: ”Haft två tuffa år”

Mannen kämpade mot sin svåra sjukdom – då kom storvinsten: ”Jag fick en chock”

Mannen har opererats flera gånger för hjärtflimmer.

Oron för ekonomin var stor då han tvingades vara sjukskriven.

Då plötsligt slog lyckan till: 1,2 miljoner i vinst på V86.

– Det här var räddningen. Någon där uppe måste ha tyckt det var dags för mig, säger den nyblivne miljonären till Trav365.

Den 7 september saxades V86 från banorna Åby och Solvalla.

Redan i inledningen (V86–1) blev det för svårt för merparten av alla de kuponger som lämnades in.

Superskrällen Souvenir d’Inverne skrällde till 40 gånger pengarna och var bara streckad på 0,48 procent av insatsfördelningen på V86.

Hittade superskrällen: ”Måste med”

Men för en man bosatt i Stockholm var vinnaren det bästa som kunde ske.

På sin kupong hade han streck för den stora favoriten, Laradja Vrijthout som galopperade i starten, men valde att ta med ytterligare en häst på sin lapp – Souvenir d’Inverne.

Det var långt ifrån någon slump att mannen, som är i 60-årsåldern, hittade superskrällen.

– Jag satt på tisdagen, dagen innan V86, och kollade tider och rankning i tidningarna. Då såg jag att kusken Carl Johan Jepson körde i första avdelningen. Jag tänkte att det var få hästar och att Souvenir d’Inverne som hade gått en skitbra tid, den måste med och så dubblade jag min kupong, säger mannen till Trav365.

”Skam den som ger sig”

Stockholmaren, som vill förbli anonym, har sedan många år ett stort intresse för travsporten och spelar regelbundet på de större spelformerna.

Just den här onsdagskvällen satsade han 360 kronor och det blev mycket dramatiskt.

– Jag brukar köra onsdagar och lördagar men tänkt ibland att bara spela V75 då V86 är så svårt, men det var tur jag hade tålamod och skam den som ger sig. Jag följde loppen och efter fem körda avdelningar tänkte jag att det kan bli riktigt bra, jag hade ju många hästar på slutet.

Björn Goop och Frodo S. fixade åtta rätt till dig i sista avdelningen. Vad tänkte du då?

– Det var en häst jag tidigt hade med då det vänt för Björn, han har haft lite dålig form tidigare men inte längre. När jag såg att värdet blev 1,2 miljoner fick jag en chock, det hade jag aldrig kunnat tro. Det är galet svårt att ta in och jag har inte riktigt landat i det ännu.

Björn Goop och Frodo S. van V86–8 och fixade 1,2 miljoner till den svårt sjuke mannen.
Björn Goop och Frodo S. van V86–8 och fixade 1,2 miljoner till den svårt sjuke mannen.

Drabbades av hjärtflimmer

De senaste åren har varit mycket svåra för mannen som först blev svårt sjuk i covid och en tid efter dessutom drabbades av hjärtflimmer.

Han har genomgått flera operationer och kämpar fortsatt med att få vardagen att gå runt.

Då han tvingats vara sjukskriven har situationen påverkat hans ekonomi och oron för framtiden har varje dag gjort sig påmind.

Tack vare vinsten kan han nu blicka framåt och en stor del av oron för ekonomin har släppt.

– Jag har gått igenom två tuffa år med både covid och hjärtflimmer, läkarna säger att det kan vara som en följd av vaccinationerna. Senaste operationen var för två veckor sedan, bara dagar innan vinsten på V86. Allt det här har bidragit till att jag knappt kunna gå ut, jag har haft svettningar och min sambo har fått göra allt. I och med sjukskrivningen har jag som egen företagare fått sämre ekonomi, säger han och fortsätter:

– Jag är långt ifrån frisk och vet inte om jag någonsin blir återställd. Sist jag var inne fick jag tre kablar inkörda i ljumsken och upp till hjärtat, det gjorde riktigt ont. Men sedan kom vinsten och det här var räddningen. Någon där uppe måste ha tyckt det var dags för mig nu. Jag har ingen fet pension och nu kan jag planera och tänka på framtiden igen.

Har du hunnit fira och ska du unna dig något extra?

– Vi har knappt fattat det ännu men nu har jag i alla fall överfört pengarna. Jag ska vara klok och jag måste spara mycket till pensionen. Dessutom är elen dyr och det här var verkligen tur för mig. En sak är säker, jag kommer inte bränna pengarna på onödiga grejer.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN