Drog in 5,3 miljoner: ”Många är chockade”

52-årige Joakims nya V75-succé • Prickat in alla rätt över 25 gånger • Taktiken • Knepen • Reaktionerna

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: PRIVAT
52-årige Joakim Widén.

Tipsprofilen Joakim Widén fick med fyra skrällar på V75.

Då spelade han in 5,3 miljoner som tio andelsköpare fick dela på i lördags.

– Många är nog lite chockade, säger 52-åringen som spelat in 35 miljoner på ett och ett halvt år.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Han har prickat in alla sju rätt på V75 över 25 gånger i år och spelat in 35 miljoner kronor det senaste ett och ett halvt åren.

I lördags var det dags igen för tipsprofilen Joakim Widén, 52.

Via Café Brasco på ATG-sajten Tillsammans satte han alla sju rätt på sitt unika andelssystem som gav totalt 5 354 089 kronor. Totalt fick tio andelsköpare 535 408 kronor. Priset per andel: 2 000 kronor.

– Känslan är bra, det är jättekul att kunna sätta en sådan här vinst. För en och en halv månad sedan drog jag in två miljoner på V75 och nu så kom den här. Det visar att det inte bara är tur. Det var femte vinsten över miljonen i år, säger den 52-årige Linköpingsbon.

Satte ett hat trick

Under lördagen följde han V75-loppen från Färjestadstravet samtidigt som han tittade på favoritlaget HV 71 i SHL. Som född i Oskarshamn följde han även nykomlingens framfart mot Djurgården. Det blev ett skönt hat trick, då V75 satt och HV 71 och Oskarshamn vann sina matcher.

På V75-systemet hade han spikat 3 Marcello Wibb (V75-1) och 9 Dexter Brick (V75-5).

– I V75-1 kände jag att man skulle spika eller ta med väldigt många hästar och jag fick tidigt känslan för att Marcello Wibb skulle ha stor chans. Han vann ganska överlägset.

– Dexter Brick fick jag en väldigt bra magkänsla för och jag kollade var kusken Carl Johan Jepson skulle ha störst chans att vinna under lördagen på förhand.

På den rätta raden fick han in storskrällarna 7 Ibra Boko (V75-2), 12 Smevikens Cruiser (V75-3) och 2 Bossy Alley (V75-6).

”Jag blev väldigt förvånad”

I den sista avdelningen hade han med alla hästar – och blev lika förvånad som de flesta andra när storskrällen 5 Ragazzo da Sopra vann med Jorma Kontio i sulkyn.

– Jag blev väldigt förvånad, jag hade den som elfterankad. Men min känsla inför sista avdelningen var att Örjan (Kihlström) skulle vinna med Perfect Spirit och sabba miljonvinsten. Jag har haft väldig otur med Örjan, exempelvis när jag gick miste om 19 miljoner kronor i Åby Stora Pris när han måttade in Propulsion på målfoto före Readly Express.

Hur tänkte du när du såg utdelningen på sju rätt?

– Att den var hög, trots att storfavoriten Odd Herakles vann i V75-4. Jag tyckte utdelningen var förvånansvärt hög.

Vad har du fått för reaktioner?

– Eftersom det är via Tillsammans så vet jag inte vilka som var med på systemet men det har varit mycket grattis via mobilen och messenger och i chatten på Tillsammans. Det är väldigt mycket positiva kommentarer men många är nog lite chockade. Men jag ser att det är en enorm glädje.

Börjar analysera på fredagar

Sedan ett och ett halvt år tillbaka jobbar Joakim Widén enbart med att göra travtips. Och han har sin taktik på V75, som han aldrig ändrar.

– Jag sätter mig med en V75-omgång på fredagen och börjar ranka upp hästarna i varje lopp, från första till sista häst. På lördagen börjar jag ganska tidigt och inleder alltid med att ta ut mina spikar, sen plockar jag med hästarna avdelning för avdelning, säger han och fortsätter:

– Jag försöker att ha så mycket hästar kvar som möjligt till den sista avdelningen eftersom det är då pengarna ska fördelas och man får bäst betalt för skrällarna. Jag garderar också alltid storfavoriterna, jag har ett lite mer aggressivt sätt att spela på, och det vet nog de flesta som väljer att köpa mina andelar.

Trots alla storvinster det senaste året har 52-åringen ett stort mål kvar.

– Jag har sagt att mitt mål är att bli ensam med alla sju rätt, då kommer jag att sluta, avslutar han.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE