Daniel Redén: Det är en resa mot Elitloppet

Propulsion storfavorit i Olympiatravet – tränaren: ”Känns grymt fin...”

avMichael Carlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Daniel Redén, Propulsion och Örjan KIhlström.

Propulsion blir storfavorit i Olympiatravets final med 1,5 miljoner kronor till vinnaren.

Det dåliga utgångsläget med spår sju bakom startbilen är inget som bekymrar tränaren Daniel Redén.

– Han har haft sämre lägen några gånger men ändå löst det bra. Jag tror att det här också kommer att gå bra. Hästen känns grymt fin
i träningen, säger han.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V86 och V75. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Propulsion jagar en efterlängtad seger i Elitloppet efter två raka andraplatser. Han har spurtat ursinnigt två år i rad bakom segerhästarna Timoko, 2017, och Ringostarr Treb i fjol. I år är det sista chansen innan Propulsion blir avelshingst på heltid. Den åttaårige superstjärnan, som har sprungit in 23,4 miljoner kronor, kan vara bättre än någonsin i år.

Men innan den efterlängtade stjärnduellen i Elitloppet mot Readly Express väntar Olympiatravet på lördag. Det blir första och enda starten för Propulsion i vårens första stora lopp som är startskottet på storloppssäsongen inom travet.

”Känns smidigare nu”

”Proppen”, som han kallas, gjorde comeback efter femteplatsen i Prix d’Amerique genom att vinna sitt uttagningslopp till Olympiatravet i Umeå. Han bjöd då på en suverän uppvisning och krossade konkurrenterna den tunga vägen utvändigt om ledaren. Propulsion imponerade stort på segertiden 1.11,3 för Örjan Kihlström.

Det var dock en del dramatik innan loppet då Propulsion trampade av sig en sko två gånger, varav den sistnämnda precis före start.

Tränaren Daniel Redén är mycket nöjd med hur hans superstjärna har tagit det loppet.

– Han känns grymt fin i träningen och mycket smidigare nu. Han kommer att ha ännu bättre form än han hade i Umeå, säger han inför Olympiatravet och fortsätter:

– Hästen var mycket tungt tränad inför comebacken senast och det känns i rutinjobben att han är betydligt rappare nu med det loppet
kroppen. Det gjorde honom gott och kommer att föra fram hästen rejält. Han är i betydligt bättre form än vid samma tidpunkt i fjol, men då hade han å andra sidan inte startat efter Frankrike-äventyret eftersom det inte var aktuellt med något Olympiatrav då.

Barfota runt om

Så då är det toppform nu inför finalen på lördag?

– Det här är en resa mot Elitloppet som vi matchar mot och då ska hästen vara helt på topp. Men han känns så grymt fin och jag hoppas och tror att han gör ett riktigt bra lopp även här. Nu kör vi också barfota runt om.

Det blev en nitlott i spårlottningen med spår sju bakom startbilen. Vad säger du om utgångsläget?

– Det är väl inget man önskar sig men någon ska ha det spåret. Nu fick vi det och han har ju haft lite sämre lägen en del gånger men ändå löst det bra. Jag tror att det här går bra också, säger Daniel Redén.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V86 och V75. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Läs mer om Olympiatravet:

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM