Mejla

Micke Nybrink

Nybrink: Det är slutlekt – blir spets och slut

Nybrink synar lopp för lopp på V75 från Jägersro • Lördagen den 4 april

Publicerad:
Uppdaterad:
Niky Flax spikas av Micke Nybrink  på V75.
Foto: TR Bild
Niky Flax spikas av Micke Nybrink på V75.

Jägersro kör V75 och ledaren ska slås. Det kommer även Power få smaka på.

Och så spikas hästen med mest sparat på V75, två starter i rad.

Nu är det slutlekt, spets och slut.


ANNONS: Nu har du möjlighet att andelsspela på V86 och V75 med Sportbladets travexperter. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


V75-1: Power i årsdebut och många spikar utan att blinka. Inte jag, jag gör tvärtom. 

Självklart tycker jag att han är kusligt bra och jag gissar att han vinner Derbyt i september. Det var länge sedan Robert Bergh hade en så upplagd chans till det.

Om jag spikar?

Men nu är det årsdebut och spårlottningen är raffinerad. På insidan startar nämligen Adrian Kolgjinis bössa Upset Face, ni vet han som slogs mot Power i Kriteriet men inte riktigt kunde svara efter 600 meter, han är det. 

Upset är oerhört bra, öppnar fort, tränar starkt, har hemmaplan och blir inte favorit. Om jag spikar? Landar man i sand när man trillar av en kamel?

Låter som en kall idé

Visst kan Power visa sig vansiinigt bra men att spela på att en comebackande favorit ska krossa en annan skjutare från dödens låter som en kall idé. Japp, jag har gjort sånt många gånger. Oftast med blossande kinder efteråt. 

V75-2: 15 ston och ingen lek, även om jag ger gänget på start pytteliten chans. Alhambra Mail är vinnartypen i fältet och ska vara spelad. Men från innerspår på tillägg, mitt i gröten, vi måste leta vidare. Egentligen hittar jag ingen speciell, snarare en svärm tänkbara. Alpha K. var vass senast.

Inte på topp senast 

V75-3: Rasande duell mellan Van Gogh Z.S. och Four Guys Dream, särskilt i starten eftersom ingen med segerambitioner backar över 1 640 auto. Van Gogh ska gå utan skor och Four Guys var inte på topp senast, trots att han vann på V75. 

Men på något sätt vågar jag inte låsa på två – det kan smälla för mycket i början. 

Victory’s Club är svår att ha koll på men han såg i alla fall okörd ut när han galopperade i ledningen 450 kvar i Sverigedebuten. 

Han kan mycket väl vara lika bra som de två störtloppsåkarna utanför. 

V75-4: Hästen Knowledge’em har varit klart bra men nu är det V75 och det är inte bara att knacka den i hål från en halvmeter. Vet inte vem som ­vinner och tar inte många utan alla.

Rubbet sparat

V75-5: Niky Flax har sett grym ut i två raka V75-starter, här kan man verkligen prata om rubbet sparat i mål. 

Näst senast där Martin de Bos vann och i lördags skenade han upp i Dom Perignons rygg. Hästen har aldrig varit bättre, har spår ett bakom bilen och är rykande startsnabb. Nu får det bära eller brista. Jag spelar på att han leder hela vägen. 

Night Brodde? Nja, jag kan inte se honom ta en längd i starten, inte sida vid sida.

Spåret är ett plus 

V75-6: Paralympiatravsförsök och jag kände direkt att Cyber Lane vinner. Spåret ser jag nästan som ett plus eftersom sjuåringen är bäst bakifrån, jag vill hävda det. 

Årsdebut är förstås ett litet frågetecken men Johan Untersteiner är nöjd och säger att hästen känns riktigt bra. Han blåser ner allt.  

V75-7: Bra hästar, 2 640 meter och voltstart. 

I full form borde Giant Shadow ha toppchans men motståndet är vasst och Neelix i spets på hemmaplan är fasen inget rundningsmärke, tvärtom. 

Nero Maximus ser enorm ut när han vinner och felfri kan det vara god natt för de andra.


ANNONS: Nu har du möjlighet att andelsspela på V86 och V75 med Sportbladets travexperter. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Helgens tips

1. 1 Upset Face (Jägersro, V75-1)

Topphäst med toppläge. Spets och slut. 

2. 1 Niky Flax (Jägersro, V75-5)

Ser enormt fin ut. Leder nog hela vägen.

3. 10 Cyber Lane (Jägersro, V75-6)

Stjärnan i gänget. Jättebra bakifrån. Spik.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1:1 Upset Face (2–6)

V75-2:6-9-7-8-15-14-10 (13–11)

V75-3:7-6-3-11-12 (10–2)

V75-4:Alla 12 hästarna (7–4)

V75-5:1 Niky Flax (2–12)

V75-6:10 Cyber Lane (7–4)

V75-7:6-7-5-9 (2–3)

1 680 rader/840 kronor

Av: Micke Nybrink

Publicerad: