Robert Dunder: Blev helt hysterisk

Proffstränaren bröt handleden i olycka

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Robert Dunder
Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild
Robert Dunder

Proffstränaren Robert Dunder, 34, var med om en olycka i fredags.

Nu blir han borta på obestämd tid.

– Det hade kunnat gå mycket värre, säger han.

Det var inför fredagens travtävlingar på Robert Dunders hemmabana Umåker som olyckan var framme.

34-årige proffstränaren var ute och värmde en häst – när det small till. Robert Dunder ryckte tussarna från hästens öron, kortfattat en form av extraväxel, och hästen svarade med att sparka och slå.

Dunder föll ur sulkyn och fördes till sjukhus.

”Blev helt hysterisk”

Väl på sjukhus konstaterades att Robert Dunder brutit handleden.

– Jag ryckte propparna ur hästens öron i värmningen och hästen blev då livrädd och började toksparka. Jag har ryckt propparna ur hästens öron förut utan bekymmer, men nu reagerade den helt annorlunda, berättar Robert Dunder och fortsätter:
– Det var en jäkla tur att jag valde att prova att rycka propparna en gång till i värmningen då jag hade långvagn, jag hade lika gärna kunnat haft kortvagn och då vet man inte hur det hade slutat. När jag har ryckt propparna tidigare har det inte blivit någon reaktion alls, nu blev hästen helt hysterisk.

Hur illa är den med handleden?

– Jag får veta mer om drygt en vecka, då ska jag tillbaka till sjukhuset. Det jag vet nu är att det är det grövre benet i handleden som är brutet och det är vad jag förstår bra, det är tydligen svårare om det är de mindre benen som är av. Men hur länge jag blir borta eller om jag tvingas till operation, det får jag veta först i nästa vecka.

Hur mår du annars?

– Bara bra, förutom att jag inte kan jobba.

”Hoppas det vänder nu”

Proffstränaren Robert Dunder har hittills i år kört in 1,5 miljoner kronor till sitt stall, att jämföra med fjolårets siffror på 2,2 miljoner kronor. Dunders stall har under året dragits med sjukdomar, och för snart ett år sedan brann en av stallbyggnaderna hemma på gården ner till grunden.

– Vi får hoppas att det vänder nu, jag känner mig i varje fall positiv, säger Robert Dunder och avslutar:

– Sjuka hästar i stallet får alla någon gång och det är svårt att göra något åt, men sedan höll det i sig lite längre och mer ihållande än vad jag trodde och hoppades att det skulle göra.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN