Stjärnryttaren: Jag är otroligt ledsen just nu

Föll av häst – fick fraktur i knäet • Blir borta minst sex veckor

Sofia Adolfsson.
Sofia Adolfsson.

Montéstjärnan och dubbla SM-guldvinnaren Sofia Adolfsson, 28, ramlade av en häst under en ridtur.

Nu är hon borta minst sex veckor efter en fraktur i knäet.

– Jag är otroligt ledsen, säger hon till Travronden.

Om två veckor är det SM-tävlingar på Åby där montéstjärnan Sofia Adolfsson, 28, hade varit en av profilerna vid startlinjen.

Så blir det inte.

Under onsdagen ramlade Sofia Adolfsson av en häst under en ridtur, något som hon skrivit om på sin Facebook-sida.

”Otroligt ont”

Sofia Adolfsson jobbar själv som sjuksyster på Universitetssjukhuset i Örebro och fick i stället besöka sin arbetsplats som patient.

– Jag ramlade av en häst och jag uppfattade inte riktigt själv att det skulle vara illa. När jag ställde mig upp hade jag otroligt ont i ett ben. Så ont att jag knappt kunde ta mig hem – det gick inte att gå på det. Sedan åkte jag in till sjukhuset och här konstaterades att jag har en fraktur i knät, säger Sofia Adolfsson till Travronden.

Segerrikast tre år i rad

Prognosen säger minst sex veckor, enligt Sport-Expressen, innan hon kan vara tillbaka och Sofia Adolfsson är fast besluten att sitta i sadeln igen.

– Jag är otroligt ledsen och just nu känns det väldigt jobbigt. Samtidigt har jag alltid haft en otrolig tur. Det är en jäkla risk man utsätter sig för med tanke på att det är hästar och den hastigheten. Det kunde ha varit mycket värre, säger hon till Travronden.

Sofia Adolfsson har hittills i år ridit in 1,9 miljoner kronor och har de tre senaste åren varit landets segerrikaste ryttare. Hon har även bland annat vunnit dubbla SM-guld i monté 2017.

Sofia Adolfssons inlägg.
Sofia Adolfssons inlägg.
Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN