Peter G Norman: Då hade jag trott på toppchans

Varnar för skrällen på V75

avChristoffer Wickman

1 av 2 | Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Peter G Norman

Flaming Ace Sisu är spelad till fem spelprocent på V75.

Men tränaren Peter G Norman är optimistisk.

– Från bättre utgångsläge hade jag trott på toppchans, säger han.

På lördag avgörs V75 från Solänget i Örnsköldsvik och för att det ska bli miljoner i utdelning på 7 rätt så krävs det minst ett par skrällar på V75.

En, eller ett par, kan komma från Solvallatränaren Peter G Normans stall. Peter G Norman gör resan från Solvalla i Stockholm till Solänget med två hästar, och bägge är under fredagseftermiddagen rejäla skrällar på V75.

11 Sheilah Laday (V75-2) och 12 Flaming Ace Sisu (V75-5) är bägge spelade till fem spelprocent på V75.

Vad tränaren Peter G Norman säger? Han är optimistisk, i varje fall med den sistnämnde.

”Kändes jäkligt rapp och fin”

Fyraåriga stoet Flaming Ace Sisu slutade senast fyra på Jägersro efter galopp, då gick hon 1.11,9 i 1500 meter efter galopp. Gången före det slutade hon femma i StoChampionatet på Axevalla. För tre starter sedan vann hon uttagningsloppet till StoChampionatet lekande lätt från positionen rygg på ledaren och lucka till slut.

– Hon är i väldigt fin form för dagen, senast på Jägersro blev hon tyvärr lite för överladdad och galopperade, det var lite förvånande faktiskt men hon var så taggad så hon inte kunde hålla ordning på benen. Det var synd faktiskt, för hon gick väldigt bra efter galoppen och kändes fin och det var inte tomt i mål heller, säger Peter G Norman och fortsätter:
– Jag är väldigt nöjd med henne för dagen och det känns som hon hela tiden blir bättre och bättre.

Flaming Ace Sisu och Peter G Norman har lottats till spår tolv över distansen 2 140 meter autostart.

– Spår tolv är alltid spår tolv och visst behöver vi mycket tur härifrån, men har vi lite flyt under vägen är hon sylvass i sin avslutning och jag har inte gett upp på förhand. Får vi de rätta ryggarna tror jag hon är med på mållinjen.
Flaming Ace Sisu kommer att tävla barfota runt om, för andra gången i år. Vid senaste starten hon tävlade barfota runt om var i StoChampionatet.

– Hon kändes jäkligt rapp och fin på den balansen, säger Peter G Norman.

”Då kan det gå vägen”

Peter G Norman låter uppåt på skrällen Flaming Ace Sisu, inte fullt så uppåt låter han kring 11 Sheilah Laday i V75-2.

– Hon fick ett opassande lopp senast, hon hade varit ifrån ett tag inför den starten också och dödens i hårt tempo är inte hennes melodi, och med tanke på det tyckte jag att hon gjorde det klart godkänt. Efter den starten känns hon väldigt fin och jag tryckte på henne i lite snabbare intervaller i tisdags och hon känns bra, säger Peter G Norman och fortsätter:
– Propositionen är bra åt henne och hon gillar distansen, men hon ska ha ryggresa så länge som möjligt och får hon det så kan hon avsluta fort och hon tål även att gå lite i spåren sista 700 meterna.

Kan hon skrälla?

– Får hon sitt rätta lopp så kan hon avsluta bra, och Adielsson har fungerat fint på henne tidigare. Jag kan inte Dixie Brick så bra och Ginny Weasley står rätt bra till i loppet, men får hon rätt lopp så är ingenting omöjligt för hon känns lite uppåt för dagen. Ensamt springspår på tillägg är bra, men det kan också bli lite lurigt med bara fem hästar på startvolten där troligtvis alla vill ner på innerspår och jag vill inte se henne i dödens. Erik får lägga upp det där som han vill, han vet vilket lopp hon behöver.

Du låter ändå lite mer uppåt kring Flaming Ace Sisu?

– Ja, det är jag väl faktiskt. Sheilah Laday vinner inte så ofta och Flaming Ace Sist tål att gå lite längre repa och behöver inte bara en kortspeed. Det ser ut att kunna bli lite körning där framme i hennes lopp och hamnar vi inte för långt bak så kan det gå vägen. Hon är en jäkel på att avsluta och det ska bli intressant att se vart hon står, från bättre utgångsläge hade jag trott på toppchans, nu är vi ändå lite utlämnade, säger Peter G Norman.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav