”Mitt drag kan blåsa ner samtliga i kväll”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Jägersro och Solvalla den 18 mars • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR BILD

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Jägersro och Solvalla den 18 mars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

I den tredje avledningen får vi se ett fyraåringslopp där jag tror att 1 Gulfstream Am har en toppchans att leda runt om. Han är en högkapabel häst som var nära att kvala in till kriteriet trots galopp förra året. Vet att Conrad håller denna högt och jag tror det kan vara nästa kanon som kommer från stall Lugauer. Han återkommer nu efter paus men det är alltid vässat när Conrads hästar kommer ut, spåret är bra och jag tror man bara är bäst i detta fyraåringslopp. Hela vägen Conni!

Bortglömda hästen

I sista avdelningen får vi se ett stolopp där jag vill varna för en häst, det är Fredrik Wallins 6 Loser On Loser som alla gick på emot Green Mamba senast. Hon galopperade dock bort sig direkt och vi fick aldrig se hur hon hade presterat. Det lät i alla fall mycket bra på henne då och jag ser ingen andning att det ska vara sämre i kväll. Hittar Rikard ner i ett bra slagläge då kan hon blåsa ner samtliga i avslutningen. Hon kommer trenda en del under kvällen och procenten kommer säkert stiga.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

Superkusken på kvällens V86-omgång blir som så många gånger förut, Örjan Kihlström. Han kör i tre av loppen på Solvalla och blir betrodd i samtliga, han har tre intressanta uppsittningar där Perfect Spirit är den mest intressanta. Går igenom hans chanser lite kort här under.

9 Uret (V86-4) kördes av tränaren senast och vilket intryck det var på honom. När Pasi kastade loss övertygade han och vann enkelt. Denna gång är det Örjan upp och ett perfekt smygläge. Blir det lite tempo då ska han räknas mycket tidigt.

9 Perfect Spirit (V86-6) är en topphäst som inte fick till det fullt ut förra året, han blandade och gav och nu låter det som han tränat riktigt bra under vintern. Daniel Redéns hästar har levererat efter paus och kör inte Örjan för passivt och låter favoriten bestämma för mycket kan han vara segermogen direkt.

4 Digital Track (V86-8) vann säkert från ledningen näst senast med krafter kvar. Senast fick hon ledningen igen men blev slagen i ett konstigt lopp med endast fyra hästar. Hon räknas om man plockar med några i avslutningen.

Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 9 Terminatior Face (V86-1) som ska gå barfota runt om och med en jänkarvagn. Han vann på ett övertygande sätt senast och med dessa ändringar och lopp i kroppen kan han få en växel till, jag tror man kommer bara offensiv och blir inte förvånad om man vinner den tunga vägen.

Förutsättningarna

Jägersro och Solvalla kör kvällens V86-tävlingar och jag tycker omgången har några starka favorit och känns greppbar.

Sportsligt håller den riktigt hög klass men spelmässigt lite mindre. Min ”Superspik” hittar vi på Jägersro, den kommer från formstallet Lugauer och har bra chans att leda runt om. Draget hittar vi i avslutningen, ett stolopp där jag tror hästen jag varnar för kommer vara kvällens trendhäst. Hårt spelad senast men galopperade, nu kan man kanske ta betalt. Förutsättningarna ser bra ut på båda barnorna med plusgrader och jag hoppas vi får se fina lopp.

Stort lycka till!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Publicerad: