Experten: Han ser ut att bli bortglömd

Hedbergs tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Åby, onsdagen den 5 juni • Jackpott 11 miljoner

avTrav365

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Kim Eriksson och Martin de Bos är omgångens bästa spel.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Åby, den 5 juni. Observera att det inte är V86 Xpress och att spelstopp är 19.20.

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar omgången som kryddas med en jackpott på 11 miljoner kronor.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V86-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 19.20

TV12 19.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg Sportbladets system på V86. [Extern länk]


V86–1


Loppet

V86-omgången drar igång direkt med ett rivigt lopp över kort distans. Hästar med utländska meriter är de vi tror mest på.


Tipsettan

Zenio var en av de från Gocciadoros stall som provade lyckan i Sverige redan förra året med gott resultat. Han är snabb ut och från ett perfekt läge är han vår spetskandidat. Ledningen är bästa positionen och även om ­Zenios form är diffus hamnar han mycket tack vare läget överst
i ranken.


Motbuden

Thai Highway har inte startat sedan i augusti och är svårbdömd, är han nära formen duger han ­mycket långt. Tae Kwan Deo laddades mot ­Hambletonian förra året och det skvallrar om hans inneboende kapacitet.


Skrällbudet

Mellby Fashion har läge för en perfekt resa.


Spetsbuden

Zenio är snabb ut. Kommer Tae Kwan Deo direkt?


! Statistik­vinnaren

Thai Highway.

Vår rankning

2 Zenio

8 Thai Highway

4 Tae Kwon Deo

1 Mellby Fashion

12 Kaiser Håleryd

9 Oki Doki Face

3 Filur Sisu

11 Jeffersson Dotcom

10 Bouncing Ball N.O.

5 Liza With A Z.

6 Karlsberg

7 Be Right Back

V86–2


Loppet

Stolopp stängt vid 75 000 kronor är alls ingen konstig proposition, men bara sju ston kände sig manade att slåss om förstapriset på 40 000 kronor. Hästbristen syns allt mer i de skrala startlistorna och att två lopp med sju (sex efter strykning) respektive fem hästar får ta plats på V86-kupongen är inte alls sunt för spelet.


Tipsettan

Inte nog med att ­fältet är litet, det finns en solklar förstahäst som vi dessutom väljer att lämna ogarderad på vår kupong. ­Maserati Woodland är en lillasyster till Blue Mustach som också han finns i träning hos Laura Myllymaa. Precis som sin store­brorsan gillar Maserati Woodland ledningen och då hon sprungit i den positionen i sina två senaste ­starter har hon inte varit i närheten av att förlora. Att Maserati Woodland når ledningen igen är ingen hög­oddsare och väl i spets vet vi inte hur hon ska kunna förlora, om hon bara är som i de två senaste starterna.


Motbuden

Vinci I.M blev upphunnen precis på linjen senast och var mycket nära att få fullborda ett hat trick. Vinci I.M. har vunnit sina lopp från ledningen och den ­positionen blir svår att nå nu. Peter Untersteiner har ytter­ligare en häst till start i loppet och även Amusement har lyckats ta två segrar på sina fyra starter.


Skrällbudet

La Cerise gör årsdebut och debuterar dessutom i regi Petri Puro. Har hon höjt sig efter ytterligare en vinterträning i kroppen kan hon nå en topp tre ­placering.


Spetsbudet

Maserati Woodland har spetsat mycket enkelt från spår tre respektive spår fem bakom bilen och att hon ska gå till ledningen igen känns givet.


! Statistik­vinnaren

Vinci I.M. har tjänat mest pengar per start.

Vår rankning

5 Maserati Woodland

7 Vinci I.M.

2 La Cerise

6 Amusement

1 Love No More

3 Carlos Stephanie

V86–3


Loppet

Vår spik hade samma läge förra gången och då  var distansen densamma och det slutade med för­krossande seger.


Tipsettan

Zelig Bi har aldrig startat i Sverige, men senast var han på besök i vårt grannland i öster och då visste tränaren och kusken Alessandro Gocciadoro vilken överlägsen häst han satt bakom för utan någon som helst finess i det taktiska upplägget brakade han till ledningen och fortsatte sedan i ett högt tempo loppet igenom till överlägsen seger. En lika bra insats nu så kanske segermarginalen inte blir lika stor, men nog har han bra med luft ner till tvåan även denna gång.


Motbudet

Bossy Alley vann över distansen senast på bra vis.


Skrällbudet

Bellini Face har fin form.


Spetsbuden

Barney Granit och Bossy Alley är snabbast, ­Kasper Trot kommer tidigt. När kommer Zelig Bi?


! Statistik­vinnaren

Avant Garde.

Vår rankning

8 Zelig Bi

5 Bossy Alley

6 Kasper Trot

7 Bellini Face

11 Crown Prince W.W.

10 Avant Garde

4 Barney Granit

3 Eclipse Am

2 Ståhlebos King

9 Angel of Mine

1 Com Tuff

12 Vagabond Vik

V86–4


Loppet

Fem treåringar vill tävla om 70 000 kronor, men det blir nog inte ens mycket av ett race. Troligtvis vinner High Into the Sky loppet utan större dramatik.


Tipsettan

High Into the Sky vann inte lopp som tvååring på nio försök, men som treåring vet han fortfarande inte hur det känns att förlora efter två starter och lika många spetssegrar. Senast körde aktuelle kusken Björn Goop och då mötte High Into the Sky äldre hästar men vann ändå mycket enkelt med trygg marginal. Nu är det ”bara” andra treåringar som bjuder upp till dans och något vildare sväng tror vi inte det blir. Tidigt kommer HIgh Into the Sky att sitta i ledningen och sen krävs det att han har en dålig dag för att han ska förlora ­loppet.


Motbuden

Unico Broline var med i Uppfödningslöpningen i fjol och tillhörde då de bästa tvååringarna i landet. Senast årsdebuterade han på bra vis och i och med hans startsnabbhet får han en fin resa, eller förresten, det får ju alla i fältet när det bara är fem hästar som startar. Galantis har inlett sin karriär överraskande bra och från sitt innerspår får han en fin resa och på Åby finns ju dubbla open stretch.


Skrällbuden

Både Ubiquarion Face och Lover Bac får anses som större skrällar och vips så har vi nämnt hela fältet.


Spetsbuden

Unico Broline är snabb ur startblocken och vill ­säkert gärna ta sig förbi de invändiga hästarna så att han sen kan släppa till High Into the Sky när Björn Goop styr på, i ett tidigt skede av loppet.


! Statistik­vinnaren

Galantis.

Vår rankning

5 High Into the Sky

4 Unico Broline

1 Galantis

3 Ubiquarion Face

2 Lover Bac


ANNONS: Här tar du rygg på Sportbladets V86-system på ATG Tillsammans. [Extern länk]


V86–5


Loppet

Fint lopp över lång distans där halva fältet har chans.


Tipsettan

Martin de Bos kördes defensivt senast och väljer man ett sådant upplägg blir det i bland fel. Så blev det senast, men att gå över mål med alla krafter kvar är mest surt för spelarna, för hästen är det bara positivt. Lång distans passar bra och formen fick nog snarare ytterligare en skjuts framåt efter senaste loppet.


Motbuden

Pastor Power har spetsläge och har aldrig ­förlorat från den positionen. Sir Henry P.Hill är i sitt livs form. Ad Hoc fixade Carl Johan Jepsons 1000:e seger på snyggt vis senast.


Skrällbudet

Vienvia Font har en missvisande resultatrad då han satt fast i sin Sverigedebut och svarade för en grym upphämtning senast efter galopp.


Spetsbuden

Pastor Power är kvick iväg och har ett bättre spår än startsnabbe Ad Hoc.


! Statistik­vinnaren

Martin de Bos.

Vår rankning

10 Martin De Bos

2 Pastor Power

3 Vienvia Font

4 Sir Henry P.Hill

7 Ad Hoc

6 Nikky Flax

1 Digger Lord

5 Shorthanded Jag

8 Yppie Chic

9 Harpos Rockland

11 Digital Circle

12 On The Dot

V86–6


Loppet

Fältets två treåringar ser ut att bli de mest betrodda. Om dessa två träter blir vår tipsetta svår att stå emot till slut.


Tipsettan

Typhoon Face visade senast att formen nu sitter där den ska då han vann på ett ­mycket betryggande vis över lång distans. Han är året äldre än de vi tror är hans värsta motståndare och det är inte obetydligt i sammanhanget.


Motbuden

Ecurie D. har gjort två starter och har lika många segrar. Han ser ut som ”en riktig häst” och kan slå de äldre konkurrenterna på ren kapacitet. Asia var bra vid segern och kan öppna ganska så snabbt. Hon är garanterad en resa i den främre träffen.


Skrällbudet

Pinto Bob har mött kvalificerat motstånd tidigare.


Spetsbuden

Asia kan öppna snabbt och även Ecurie D. har visat bra accelerationsförmåga. Gocciadoro mot Goop, det kan bli en rejäl första femhundring.


! Statistik­vinnaren

Ecurie D.

Vår rankning

10 Typhoon Face

2 Ecurie D.

1 Asia

4 Pinto Bob

6 African Coast

5 Global Writer

11 Mcclintock

3 Carotene

7 Bellmondo

8 Floalts Doncorleone

9 Luna Lovegold

12 Share Market

V86–7


Loppet

Vår tipsetta har ypperlig chans att vinna loppet felfri, men bakom henne är loppet mycket öppet och vi har hittat spännande skrälldrag.


Tipsettan

Zanzibar Wise As har gjort två starter på svensk mark och vann på mycket bra vis i sin Sverigedebut för att i starten efter galoppera redan i starten. Från ett snarlikt läge som hon har nu. Eftersom vi inte kan få garanti på felfri insats streckar brett här.


Motbuden

Rebella Matters har fin statistik och körs av Björn Goop för första gången. True Devotion satt fast med segerkrafter senast.


Skrällbudet

Donna di Damgård tillhörde den danska kulltoppen i fjol och hon kan överraska svenskarna i årsdebuten.


Spetsbuden

En felfri Zanzibar Wise As är snabb ut och kan ta sig förbi de invändiga. Men Björn Goop kan nog få bra fart på Rebella Matters, som visat hyfsad startsnabbhet mot enklare motstånd. Dallas As, True Devotion och Pippi Roc kan alla lägga iväg från start. Spetsstriden är inte helt lättlöst men känns extra avgörande í detta lopp.


! Statistik­vinnaren

Rebella Matters.

Vår rankning

4 Zanzibar Wise As

3 Rebella Matters

6 True Devotion

7 Fantasia Sisu

11 Donna di Damgård

9 Appaloosa

2 Darshana

1 Zefira Kronos

5 Dallas As

8 Pippi Roc

10 Wahtoshi

V86–8


Loppet

Dessa Diamantstoförsök brukar vara ganska luriga, men denna gång tror vi på favoritbetonad utgång.


Tipsettan

Miss Silver galopperade ur volten senast och den starten är bara att glömma.


Motbuden

Don’t be Shy är bästa hästen.


Skrällbudet

Rapide Cash.


Spetsbuden

Andrina som släpper till en gasande Miss Silver.


! Statistik­vinnaren

Don’t be Shy.

Vår rankning

5 Miss Silver

15 Don’t be Shy

1 Rapide Cash

10 Lutecia

13 Esta

12 Encore Un Sisu

11 Grace River

3 Andrina

2 Donkie Ixi

4 Anemon

7 Bicc’s Lexie

9 Timotejs Godis

8 S.G’s Atalanta

14 Drip Drop

6 Arc En Ciel


ANNONS: Här kan du gå med i laget och tar rygg på Sportbladets andelssystem på ATG Tillsammans – här är alla system. [Extern länk]


Casper Hedbergs V86-tips:

Bästa spelet

Martin de Bos (V86-5) ser ut att kunna bli bortglömd av spelarkollektivet.

Spikarna

Vi spelar med tre spikar för att ha utrymme att få med riktiga lågprocentare i övrigt. ­Maserati ­Woodland (V86-2), Zelig Bi (V86-3) och High ­Into the Sky (V86-4) lämnas alla ogarderade på vårt stora system.

Luringen

Donna di Damgård (V86-7) årsdebuterar och har ett dåligt läge och det höjer bara spelvärdet.

Tänk på att …

Tae Kwon Deo (V86-1) har på svensk mark gått i ledningen tre gånger och vunnit varje gång. Körs han dit igen månne?

Maserati Woodland (V86-2) har aldrig missat ledningen vid bilstart och aldrig förlorat från spets.

Pastor Power (V86-5) är obesegrad från ledningen efter fyra starter då han gått i den positionen. Dock är det nu debut över lång distans.

… favoriterna i V86-6, Ecurie D. och Asia, har inlett sina karriärer på bästa vis, men är bara tre år och möter nu äldre hästar. De ska med på lappen så klart, men vi streckar äldre hästar också.

Kuskligan Åby

1) Johan Untersteiner, 19 segrar

2) Carl Johan Jepson, 16

3) Adrian Kolgjini, 14

4) Peter Untersteiner, 13

5) Chrstoffer Eriksson, 12

Stora systemet

Avd 1: 2–8–4 (1–12)

Avd 2: 5 Maserati Woodland (7–2)

Avd 3: 8 Zelig Bi (5–6)

Avd 4: 5 High Into the Sky (4–1)

Avd 5: 10–2–3–4–7–6 (1–5)

Avd 6: 10–2–1–4–6–5–11 (3–7)

Avd 7: 4–3–6–7–11–9–2–1–5 (8–10)

Avd 8: 5–15–1–10–13–12–11 (3–2)

7 938 rader/1 984,50 kr

Lilla systemet

Avd 1: 2–8–4 (1–12)

Avd 2: 5 Maserati Woodland (7–2)

Avd 3: 8 Zelig Bi (5–6)

Avd 4: 5 High Into the Sky (4–1)

Avd 5: 10–2–3–4–7–6 (1–5)

Avd 6: 10–2–1–4 (6–5)

Avd 7: 4–3 (6–7)

Avd 8: 5–15–1–10 (13–12)

576 rader/144 kr

Chanssystemet

Avd 1: 2–8–4 (1–12)

Avd 2: 5 Maserati Woodland (7–2)

Avd 3: 8–5–6–7 –11–10 (4–3)

Avd 4: 5–4–1 (3–2)

Avd 5: 10 Martin de Bos (2–3)

Avd 6: 10 Typhoon Face (2–3)

Avd 7: 4–3–6–7–11–9 (2–1)

Avd 7: 5–15–1–10–13–12–11 (3–2)

2 268 rader/567 kr

DD-systemet

DD-1: 4 Zanzibar Wise As

DD-2: 5–15–1–10

Övriga Lopp


Lopp 1

Tips: 6 Payet, 7 He is In, 2 Superbopp E.T. .

Outs: 3 Tour Princess.


Lopp 2

Tips: 5 Bowling el Mar, 4 First on In, 7 ­Gubben Noak.

Outs: 7 Zolaseva.


ANNONS: Här kan du gå med i laget och ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM

V86-tips

V86-tips

V86

Solvalla

Trav