”Helt sanslöst – fattar inte att det är sant”

Vann 1,5 miljoner kronor – tack vare en Harry Boy • Vinnaren berättar

avDaniel Söderbäck

Foto: DAVID SCHREINER/TR BILD
Osah’s Bolt och Emilia Leo var en av tre spikar vinnaren valde ut själv.

Mannen från Stockholm satte en Harry Boy och vann 1,5 miljoner kronor på V86.

Nu har Sportbladet Trav365 fått tag i vinnaren.

– Det är helt sanslöst, man fattar fortfarande inte att det är sant, säger vinnaren i 60-årsåldern som vill vara anonym.ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets V86- och V75-system. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]Det var under förra onsdagens V86-omgång på Bergsåker och Solvalla som över fyra system prickade in alla åtta rätt och belönades med miljonvinst.

En vinst som stack ut lite extra var den som var inlämnad via nätet i Stockholm.

Insatsen: 540 kronor på en så kallad ”Spik-Harry”.

Efter vinsten sökte ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog vinnaren utan framgång.

– Jag vet vem vinnaren och har sökt personen flera gånger både via samtal som sms. Men personen svarar inte. Jag har i alla fall gratulerat via sms å ATG:s vägnar. Jag vill att vinnaren hör av sig, man vill ju veta mer, hur firar vinnaren och så vidare, sa Lindskog då till Trav365.

Är på semester

Nu har vinnaren givit sig till känna och Sportbladet Trav365 har fått en pratstund med mannen i 60-årsåldern som vill vara anonym.

Anledningen till att det tog flera dagar innan han svarade: Han är på semester.

– Jag har det lugnt och skönt, det måste man få ha också, säger vinnaren och skrattar.

”Hade feeling för mina spikar”

Vinnaren är en van travspelare med ett stort travintresse och hade full koll på omgången. Han valde ut sina tre spikar själv och lät Harry Boy sköta resten, där bland annat Harry fick med superskrällen Rolex Tilly i V86-4.

– Det är så många gånger man gjort systemen helt själv och haft med åtta hästar i ett lopp med 12, så vinner någon av de fyra man inte har med. Den här gången hade jag feeling för mina spikar 3 Reverend Wine (V86-1), 1 Osah’s Bolt (V86-5) och 11 Man at Work (V86-8), säger han och tillägger:

– Osah’s Bolt var extra kul med Emilia Leo, hästen vann ju med underläppen, ha ha.

”Frun trodde mig inte”

Hur var känslan under det sista loppet när du hade spikat Örjan Kihlström tillsammans med Man at Work?

– Det var naturligtvis nervöst och spännande. Det kändes som hästen var lite het till en början. Sen gick Örjan fram i dödens och han är en av få kuskar som kan vila hästarna i den positionen. På upploppet hade han slagit ledaren och det kändes som det skulle kunna gå vägen.

Han trodde dock inte att han skulle dra hem 1,5 miljoner kronor.

– Jag sa till min fru att nu blir det nog 4 till 500 000 kronor. När det blev 1,5 miljoner kronor så trodde hon mig inte. Jag var tvungen att visa henne raden och utdelningen.

Hur är känslan?

– Det är helt sanslöst, man fattar fortfarande inte att det är sant. Man är så klart nöjd och glad och så var det mycket tur, jag får tacka Harry Boy.

Har du hunnit fundera på vad du ska göra med pengarna?

– Ingen aning egentligen. Man kanske ska placera i lite schyssta fonder och sedan ge barn och barnbarn en del.ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets V86- och V75-system. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Hästar

Trav