”Inför avslutningen så steg pulsen ordentligt”

Miljonmannen, Joakim Widén, slog till igen på V86 • Bäst i landet med 3,1 miljoner till 35 andelsköpare • ”Nära potten”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: Lena Emmoth / TR BIlD
Joakim Widén drog in 3,1 miljoner på V86 – bäst i landet

Han har spelat in över 70 miljoner på trav de två senaste åren.

Under onsdagskvällen drog han in mest i landet på V86 – 3,1 miljoner kronor.

– Inför avslutningen blev pulsen hög så jag tog mig en whiskey, säger den 53-årige spelexperten till Trav365.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter på V86, V75 och GS75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


V86 saxades under onsdagen på banorna Åby och Solvalla.

Inledningen skulle visa sig bli svår och i halvtid (efter V86-4) så var värdet redan uppe i 196 732 kronor.

Anledningen till det höga värdet var dels i den andra avdelningen där Claes Sjöström skrällde rejält med tvåprocentaren Idreamicanfly men framförallt i den fjärde avdelningen där Janne Korpi vann med finska superskrällen Queen Adele – streckad på bara 0,55 procent av alla kuponger.

Joakim Widén var dock inte lika överraskad som resten av spelarkollektivet då han hade rankat den finska gästen som tvåa.

– Jag var inte alls förvånad då jag kollat upp hästen ordentligt. Tiderna var riktigt bra och jag rankade henne som tvåa efter favoriten i loppet. På det vinnande systemet hade jag sex hästar och hon var faktiskt given.

”Chansen att bli ensam vinnare”

Avslutningen på V86-spelet innehöll två spikar för Widén.

Men både Anita Roc (V86–6) och Ingo (V86–7) vann sina lopp – och nu såg det bra ut då spelexperten hade fem hästar i avslutningen på Solvalla.

Värdet översteg för länge sedan 200 000 kronor och trots att 53-åringen vunnit stort tidigare så blev spänningen olidlig.

– Jag tänkte redan innan loppen med spikarna att om dom sitter så ska jag hälla upp en whiskey inför det sista loppet. Jag insåg att det var riktigt stora pengar och att flera av de hästar jag hade kvar på kupongen skulle göra mig till ensam vinnare, säger han och berättar vidare om dramatiken:

– Coogan och Örjan Kihlström var ju favoriter i V86–8, så det var bra för systemet att han inte hade sin bästa dag. Nu vann andrahandsfavoriten Reverend Wine vilket var helt okej. Jag kunde tagit hela potten men också missat om Urgent Call hade vunnit.

4,37 system lyckades med bedriften att hitta alla rätt denna afton och värdet stannade till slut på 1 872 664 för åtta rätt.

”Många som hört av sig efteråt”

Joakim Widén lägger sina andelsspel för butiken Café Brasco och total vinst för systemet ”Widens Stora V86” blev 3,1 miljoner.

Spelet var inlämnat på ATG:s andelssajt Tillsammans.

De 35 kunder som betalat femhundringen i insats kunde efteråt glädjas åt att få tillbaka 88 253 kronor.

– Det är jätteroligt att det blev så mycket. Många har hört av sig till mig personligen och tackat. Vårt forum på Tillsammans-sidan har exploderat med människor som vill gratulera, avslutar spelexperten.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter på V86, V75 och GS75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE