Har en mycket bra chans – kör hårt, Mats

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Östersund den 6 juni • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Östersund den 6 juni.

Jackpott på 100 miljoner!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

I den fjärde avdelningen får se ett stolopp för ungdomarna. Här tror jag att favoriten 9 Award Kronos har en mycket bra chans att vinna. Hon är härdad mot dem tuffaste i sin kull och var med i Oaksfinalen förra året. Hon har fått fyra lopp i kroppen och vann lätt från ledningen näst senast på Kalmar. Senast hade hon ett jobbigt utgångsläge men gjorde ett starkt lopp. Jag tror att formen verkligen sitter där till denna starten och med Mats E Djuse i sulkyn som får ses som ett proffs i detta sammanhang tror jag ekipaget bara är bäst. Utgångsläget är bra och jag tror man är offensiv och kontrollerar detta loppet. Kör hårt Mats! 

Bortglömda hästen

I den andra avdelningen får vi se ett öppet men mycket spelvänligt kallblodslopp. Jag tycker att 2 Husnäs Elving blir bortglömd, han står perfekt inne i loppet och har ett lopp i kroppen. Man plockar av framskorna vilket är ett plus, Erik Adielsson i sulkyn är mycket intressant då dem trivs ihop. Erik är mycket säker i volten och jag tror han kommer servera Husnäs Elving ett bra lopp, kan bli en obehaglig överraskning för dem andra. Se upp! 

Superkusken

Lördagens ”superkusk” utser jag som så många gånger förut Örjan Kihlström till. Han kör i alla loppen förutom ungdomsloppet och blir betrodd som alltid när det gäller Örjan. Tycker han har bra chans att plocka hem minst ett lopp iallafall. Går igenom hans chanser lite kort här under.


9 Phoenix Photo (V75-1) har varit bra när han fungerat. En stark herre som man plockar av bakskorna på vilket är intressant och att Örjan kör första gången är intressant. Blir lite väl betrodd pga ”Örjan-effekten”. 

14 U.R.Faxe (V75-2) har vunnit med Örjan på V75 förut, han har två lopp i kroppen och är beroende av en smygresa. Vem som är bäst på att servera sådana resor är just Örjan och till 5% då ska han passas. 

1 Global Winner (V75-3) spurtade bra som fyra i comebacken senast och var godkänd. Vassare nu med loppet i kroppen men frågan är vart han hamnar från innerspåret. Löser det sig är han med där fram men utgångsläget kan bli en fälla också. 

2 Messiah (V75-5) har två raka segrar och trivs när han får vara med där fram. Han har faktiskt haft det svårt och få ihop det med Örjan men senast lyckades dem. Spåret är bra och man får räkna med honom om man garderar men procenten känns något i överkant.

9 Hill Street (V75-6) tror jag är en av Örjans bästa chanser under dagen, han spurtade vasst senast på V75 och till den tänkta starten senast trodde jag mycket på honom. Han blev dock struken men har inte missat något så jag tror formen håller i sig. Det ser ut som en fartfest från start och då kan Örjan gotta sig där bak och när han sätter in stöten blir han mycket svår att stå emot. Tänkbart singelstreck. 

8 Double Exposure (V75-7) vann i lördags och såg smällfin ut. Hon har inte behövt ta ut sig i årets starter men denna gången kommer hon få jobba. Utgångsläget är jobbigt men hon kan lägga iväg om Örjan vill, måste räknas tidigt då hon besitter enorm kapacitet. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 1 Cyber Lane (V75-7) som är anmäld barfota runt om, han har inte gått utan skor på mycket länge och det kan ge bra effekt. Tror han behöver höja sig något för att vinna och kanske gör skorycket det.

Förutsättningarna

Östersund håller i helgens V75 omgång och vi har 100 miljoner skäl till att spela denna gången, det är just 100 miljoner som en ensam vinnare kan plocka hem vilket kittlar. Tycker man fått ihop en intressant omgång men några öppna lopp, det finns några favoriter som är befogade men man får en bra slant om man sätter sjuan tror jag. Omgångens höjdpunkt kommer i avslutningen där Jämtlands Stora Pris ska avgöras, många topphästar ska göra upp och det kommer bli en sevärd historia. Tänk på att Östersund har ett långt upplopp (218 meter) där många får chansen. Det förväntas regn under lördagen och man kan kolla loppen innan för att se om banan tar stryk eller om den blir bra. Lycka till med liret! ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE