Hyllningen till nye stjärnan: ”Är unik”

Fredrik B Larsson om Milliondollarrhymes rekord i årsdebuten • Nästa lopp • Sista söndagen i maj

avTrav365

1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Milliondollarrhyme och Fredrik B Larsson vid segern i årsdebuten på Solvalla.

Milliondollarrhyme slog nytt rekord i årsdebuten.

Nu hyllas hästen av tränaren Fredrik B Larsson.

– Han har allt som behövs för att bli riktigt bra, säger 47-åringen.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experter på V86 och V75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


I den avslutande V86-avdelningen på Solvalla förra onsdagen svarade Fredrik B Larssons femårige valack Milliondollarrhyme för en sylvass årsdebut – efter fyra månaders tävlingsuppehåll. Det blev seger på det nya rekordet 1,12,0 över medeldistans.

– Det var helt otroligt hur fin han kändes. Han flög förbi de andra trots att det kändes som att han joggade. Redan i värmningen kände jag hur lugn och fin han var, säger Solvallatränaren Fredrik B Larsson till Trav365 och fortsätter:

– Han har skött sin vinterträning på ett mycket bra sätt och har verkligen känts stark i jobben.

”Han verkar ha mognat”

Den 47-årige proffstränaren håller Milliondollarrhyme högt och spår honom en lysande framtid. Och vilan från tävlingsovalen gjorde femåringen gott.

– Det har hänt en hel del under vintern. Det viktigaste är att han verkar ha mognat. Tidigare kunde han vara lite hetsig och oberäknelig. Nu kändes han riktigt lugn inför starten på Solvalla. Han är ju bara fem år och har framtiden framför sig och får han vara skadefri så har jag stora förhoppningar.

Nu satsar Solvalla-tränaren på att starta hästen i femåringsloppet Berth Johansson Memorial på Umåkers V75:a lördagen den 13 april med 200 000 kronor till vinnaren.

– Loppet ligger helt rätt för honom och jag planerar inte längre än så. Vi får se hur hästen presterar och sedan kollar vi på framtiden. Han är tidigt i karriären och jag har inga direkta planer efter Umeå. Men det saknas dock inte lopp för honom.

Foto: ANNA GERDMARKER/TR BILD
Giant Superman och Fredrik B Larsson.

”Varje tränares dröm”

Sista söndagen maj är det Elitloppet där Fredrik B Larsson tidigare har slutat tvåa med egentränade Giant Superman 2005, samme Giant Superman slutade även tvåa i ”Lilla Elitloppet” – Sweden Cup året innan.

– Visst minns man tillbaka ibland. Det är ju varje tränares dröm att få fram en häst av den klassen, men samtidigt är Milliondollarrhyme unik och vi tar ett lopp i taget. Men visst, hästen har allt som behövs för att bli riktigt bra, säger han om tankarna kring Elitloppet för hästen och avslutar:

– Jag vill se hur han presterar på Umåker och planerar vidare efter det. Men jag kan vara ärlig att säga att jag utesluter ingenting, men just nu är vi inte där.

Milliondollarrhyme har hittills vunnit sju av karriärens 20 starter och sprungit in 991 000 kronor.


ANDREAS ÖRTENGREN


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experter på V86 och V75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM

Solvalla

Trav

V86

Elitloppet

Hästar