Får dela på 6,6 milj: ”Det är helt galet”

Två olika system i samma butik tog hem miljonvinster – på samma kväll

avAndreas Örtengren

1 av 3 | Foto: PRIVAT
Johan Ulveståls V86-system drog in 3,9 miljoner.

Två olika system på Torsviks Tobak prickade in alla åtta rätt på V86.

Då fick 75 kunder dela på 6,6 miljoner kronor.

– Jag trodde det var kört efter den galna öppningen i avslutningen, säger spelläggaren Johan Ulvestål till Trav365.

Under onsdagskvällen avgjordes V86 på Bollnästravet med en jackpott. Och då small det till ordentligt på två olika spel på Torsvik Tobaks Tillsammanssajt.

Två olika spelläggare lyckades sätta alla åtta rätt och totalt drog de in 6 639 708 kronor på två olika andelssystem till 75 andelsköpare. Bäst av alla var Johan Ulvestål som totalt drog in 3,9 miljoner kronor på sitt system ”Inlämnat och klart”.

Det andra systemet drog in totalt 2,7 miljoner och delades på 31 andelar och gav också 88 000 kronor per andel.

– Det är helt fantastiskt. Systemet var sålt i 44 andelar och de fick över 88 000 kronor tillbaka. Det är en härlig känsla att kunna dela med sig till våra trogna köpare som aldrig ger upp, säger 38-årige Johan om systemet som kostade 167 kronor per andel.

– Jag lägger ner väldigt många timmar på att studera omgångarna och att vinna så här stort är ju något som man jobbar för.

Kan du berätta om systemet?

– Det var från början avsett för V75. Tanken var då att spela med en spelvärd spik och gardera de andra loppen. När sedan V86 kom in i bilden blev det samma koncept fast med två spelvärda spikar. Vi har vunnit en del större vinster, men aldrig i närheten av detta.

”Jag hade ju tur...”

Omgången från Bollnäs inleddes med två åttaprocentare i form av Global Unlimited och Massaj Käll, men det var i den tredje avdelningen som den riktiga skrällen kom.

Derbyvinnaren Nordsjö Odin var storfavorit men galopperade i ledningen på upploppet. Vann gjorde istället Jan-Olov Perssons B.W.Prinsen, bara streckad på två procent.

– Jag tyckte redan från början att hästen var överspelad. Jag visste ju att han vunnit derbyt och skulle bli svår att slå, men till den här procenten är det kul att försöka fälla. Jag hade ju tur att galoppen kom för han såg ju helt klar ut i sista sväng.

Det vinnande systemet innehöll två spikar. Det var A Nice Gift S.H. i den fjärde avdelningen och Nyhet i den sjunde. Ulvestål hade en plan med att just singla dessa båda.

– Diamantstoförsöket i den fjärde avdelningen var vidöppet och då valde jag att chansspika den troliga ledaren vilket höll hela vägen. Nyhet har varit en nästagångare ett tag nu och jag trodde verkligen det var dags nu. Procenten var också helt ok då vägen mot ledning låg öppen.

”Hade gett upp”

Inför den avslutande avdelningen satt Johan med tre hästar kvar på sitt system. Det blev ett osannolikt lopp där Odd Herakles spetsade från spår 12 över den korta distansen. Trots att hästen fick gå i fjärdespår det första halvvarvet så höll man undan till knapp seger före Frode Hamres Roli Eld.

– Jag hade verkligen gett upp när jag såg inledningen på loppet. Jag hade ju inte med Roli Eld som närmade sig den sista biten. Jag var helt säker på att jag skulle åka ur men på något sätt så lyckades kusken Tom Erik Solberg hålla undan.

Hur reagerade du efter att du insett hur mycket du vunnit?

– Jag hade inte möjlighet att se loppen direkt, men jag hade gjort mig oanträffbar för att inte veta resultaten. Jag tittade på loppen runt två-tiden på natten och jag var tvungen att sätta mig ner i fåtöljen när jag insåg hur mycket vi vunnit.

Hade du en egen andel?

– Ja, det hade jag faktiskt. Jag vill inte sitta utan en egen andel när jag gör mina system. Visst är det kul att vinna men känslan av att kunna glädja andra är obeskrivbar.

Reaktionerna efter vinsten har inte låtit vänta på sig.

– Många har hört av sig och gratulerat och jag minns särskilt en äldre man som sa att han varit sjukskriven en längre tid och att pengarna verkligen kom till användning. Sånt värmer i hjärtat.

”Osannolikt”

MinAndel samarbetar med spelbutiken Torsvik Tobak på Lidingö. Den här kvällen tog man hem halva V86-potten.

– Det är helt osannolikt att två spelläggare hos oss lyckas pricka in alla rätt helt oberoende av varandra samma omgång. Det är jättekul och det är detta vi arbetar för, säger Johan Zetterström som är en av dom som driver Tillsammanstjänsten.

Vilka reaktioner har ni fått efter vinsterna?

– Det har varit helt galet. Många som vill gratulera. Det är flera som köpt in sig och är jätteglada.

Tänker inte spika

Nu på lördag är det V75 på Johan Ulveståls hemmabana Åby. Miljonloppet Åby Stora Pris ska avgöras i den sjunde avdelningen och omgången innehåller en jackpott på 41 miljoner kronor.

– Jag vet att 9 Propulsion blir stor favorit i Åby Stora Pris men jag tänker inte spika. Jag måste ha med 4 Milligans’s School och 8 Makethemark. Stor favorit blir även 3 Velten Versailles i den andra avdelningen, men där vill jag varna för Timo Nurmos 6 Istanbul Boko.

– Om jag skulle spika någon i nuläget blir det 5 Coktail Fortuna (V75-6) då jag tycker det är passande förutsättningar. En annan häst jag gärna inte släpper är 5 Partizan Face (V75-3).

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V75

Hästar

Trav

Lidingö