V75

”Jag såg ett sms – då började hjärtat bulta”

Harry Boy slog under lördagen till på nytt med 1,5 miljoner på Top 7: ”Jag fattar fortfarande ingenting”

Av: 

Micke Korhonen

Mannen vann 1,5 miljoner kronor på Top 7: ”Jag såg ett sms från Hans G Lindskog och då började hjärtat bulta”, avslöjar vinnaren.
Mannen vann 1,5 miljoner kronor på Top 7: ”Jag såg ett sms från Hans G Lindskog och då började hjärtat bulta”, avslöjar vinnaren.

TRAV

En ensam vinnare satte alla sju rätt på Top 7 under lördagen med hjälp av Harry Boy.

Systemet kostade bara 96 kronor men genererade drygt 1,5 miljoner.

– Jag såg ett sms från Hans G Lindskog och då började hjärtat bulta, avslöjar vinnaren.

Lördagens V75-omgång såg den ena favoriten efter den andra trilla in och utdelningen blev därefter. På Top 7 duggade dock skrällarna tätt, åtminstone bakom vinnaren Admiral As och tvåan Emoji. När krutröken lagt sig hade bara ett enda system överlevt och utdelningen drygt 1,5 miljoner. Vinnaren, som önskar vara anonym, var på 70-årskalas när telefonen började gå varm.

– Jag fick ett samtal men trodde att det var en försäljare, så man klickade bort det och fortsatte fira brorsan. Men då fick jag ett sms och såg att det var Hans G. Då började hjärtat bulta och jag har inte riktigt fattat det ännu. Det var svårt att sova den första natten, avslöjar den glade vinnaren för Trav365.

Hade två rätt på sitt egna system...

Mannen, som är i 60-årsåldern, hade visserligen följt V75 men lagt mindre krut på att kolla hur det gått för Top 7-systemen som lämnats in. Därför kom det som en smärre chock när ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog försökt få tag i honom på telefon.

Jag gissar att det var första gången du hört hans ljuva stämma på andra sidan luren?

– Det var det men jag känner till honom från tv. Jag har spelat på trav från och till under 40 års tid men aldrig vunnit mer än 60 000 kronor. Jag, min bror och min syster brukar turas om med att lämna in systemen.

Vinnaren berättar att han dagen till ära lämnat in två system till Top 7. Ett eget, där han fick nöja sig med två rätt och sex kronor, och så en med hjälp av många travspelares bästa vän: Harry Boy. Miljonvinnaren valde ut Admiral As som etta, datorn gjorde resten. 96 kronor kostade succéraden.

Beskriv känslan när man loggar in på ATG och ser alla dessa nollor.

– Jag lämnade in kupongen i en spelbutik men väntar fortfarande på att pengarna ska komma in på kontot. Jag har ringt ATG:s kundtjänst och de berättade att det vid vinster över 200 000 kronor kan ta upp till 30 dagar, vilket jag tycker är lite väl lång tid.

”Jag fattar fortfarande ingenting”

Hur gick tongångarna hos de övriga på 70-årsfesten när du berättade om vinsten?

– Jag berättade det bara för min fru, barn och bror. Det blev en del kramar. Jag fattar fortfarande ingenting och man fick kolla flera gånger för att se om det var sant.

Pengarna kommer väl till hands för mannen som inom kort ska avnjuta det härliga pensionärslivet och för dagen avvecklar sin byggfirma. Han berättar att det under en längre tid jobbats 150 procent.

Vad ska du göra med vinstpengarna?

– Jag har ingenting planerat men ska kanske hjälpa grabben med en bostadsrätt, och så ska vi besöka fjällen en vecka för att åka skidor. Utlandsresor avvaktar jag med tills vidare.

Kommer du att fortsätta lira Top 7 för 96 kronor nu när du har råd med högre insatser?

– Det ska jag. Det är intressant att spela för den insatsen.

Har du något bra drag inför helgens Top 7?

– Satsa på 2 Gardner Shaw, avslutar han.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Trav

ATG